Tallinna Küte: loobume gaasi kasutamisest

24. märts 2014, 00:00

Uue võimuliidu plaanitav 20% gaasiaktsiisi tõus ei avalda suurt mõju eratarbijaile ja ettevõtetele, ütles Tallinna Kütte nõukogu liige Kristjan Rahu. Tallinna Küte kavatseb lähiaastatel gaasi kasutamisest loobuda.

Rahandusminister Jürgen ­Ligi teatas neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et gaasiaktsiis tõuseb 20 protsenti. Küttearved suurenevad Ligi sõnul vaid ühe protsendi võrra, riigile toob see sisse aga 3,5 miljonit eurot.

Rahu tunnistas, et esmapilgul tundus talle nii suur gaasiaktsiisi tõus ehmatavana. Numbreid täpsemalt üle vaadates nägi ta aga, et tarbijale tähendab see tõesti vaid üheprotsendilist hinnatõusu. Ka Tallinna Kütte jaoks gaasiaktsiisi tõus Rahu sõnul midagi märkimisväärselt ei muuda.

Minnakse üle kohalikele kütustele. Rahu sõnul kütab Tallinna Küte kokku kaheksat linna ja üha vähem kasutatakse sooja tootmisel maagaasi. Mitmes linnas on gaasi kasutamiselt teistele energiaallikatele üle mindud. Tallinnas kasutab Tallinna Küte veel gaasi 65 protsendi ulatuses, ülejäänud 35 protsenti on kohalikud kütused. Järgmise kahe aasta jooksul kavatseb Rahu sõnul Tallinna Küte gaasi pealt täielikult kohalikele kütustele üle minna.

“Meil on suured plaanid rajada uus katlamaja ja elektrijaam,” märkis ta. “Siis ei mõjuta meid gaasiaktsiis enam üldse,” ütles Rahu ja lisas, et praegu on Tallinna Küte Eesti ettevõtetest suurim gaasitarbija.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. March 2014, 18:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing