Swedi uus investeerimishoius panustab autotootjatele

26. märts 2014, 12:17

Kuni 12. maini saab Swedbanki uue investeerimishoiuse vahendusel panustada kaheksa suurima autotootja kasvule, teatas pank.

Autotootjatele keskendunud investeerimishoiuse „Maailma suurimad autotootjad“ alusvaras on võrdse osakaaluga järgmiste ettevõtete aktsiad: Daimler AG, Volkswagen AG, Bayerische Motoren Werke AG, Ford Motor Co, General Motors Co, Toyota Motor Corp, Honda Motor Co ja Renault SA. Seejuures on Jaapani ettevõte Toyota Motor Corp üleilmse müügimahu poolest maailma suurim autovalmistaja, General Motors Co on juhtival positsioonil USA-s ja Volkswagen AG Euroopas.

Swedbank märgib oma pressiteates, et selleks aastaks on uuringufirma IHS Automotive andmetel oodata kogu maailmas automüügi 3,4% suurust kasvu. Panga investeerimise ja kindlustuse tugiteenuste osakonna juhataja Katre Uibomäe sõnul on selle taga Euroopa majanduskasvu taastumine ja jätkuvalt suur nõudlus USAs ja kasvav jõukus arenevates riikides.

Investeerimishoiused „Maailma suurimad autotootjad“ ja „Plaatinum Maailma suurimad autotootjad riskipreemiaga 3%“ on 4-aastase hoiuperioodiga ning miinimumsummaga vastavalt 1000 ja 5000 eurot.

Hoiused on osalusmääraga ja intressi arvestatakse sõltuvalt alusvara kasvust, teatas Swedbank.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. March 2014, 12:17
Otsi:

Ava täpsem otsing