Candy Crushi kibe avamäng börsil

28. märts 2014, 00:00

Candy Crushi nimelise nutitelefonimängu tootja King Digital ­Entertainmenti aktsia kukkus kolmapäeval börsidebüüdis 15,6%, 19 dollarile. See oli USAs nelja kuu suurima avapäeva kukkumisega börsi­debüüt, vahendas Bloomberg. King ja aktsionärid Apax Partners ja Index Ventures kaasasid aktsiate avaliku pakkumisega 500 miljonit dollarit, müües aktsiad 22,50 dollariga tükk.

IPO hinna alusel oli ettevõte väärt 7,1 miljardit dollarit. Börsipäeva lõpuks oli ettevõtte turuväärtus kukkunud 6 miljardile dollarile.

Et aktsia oli suhtarvudelt odavamalt hinnatud juba varem börsil olevatest mängutootjatest Giant Interactive Group ja Zynga, panustasid investorid aktsia hinna järsule tõusule börsile tuleku järel, ütles Sica varahaldusfirmast Jeffrey Sica. Sellele vaatamata aktsia vajus ega aidanud ka Candy Crushi mängu populaarsus.

“Paljud lootsid aktsiaga kauplemise alguses saada osa tõusuhoost, kuid seda ei juhtunud,” ütles Sica. “Kui ikka värava avanedes hoogu ei ole, siis on mõistlik kärpida kiiresti kahjumit.”

Kingi aktsiaid pakuti 2,7kordse 2,62 miljardi dollarilise käibe prognoosi alusel, mille tegi Sterne Agee ja Leachi analüütik Arvind Bhatia. Giant Interactive’i aktsia väärtustase on 6,3kordne 2014. aastaks prognoositud käive Zynga 5,2kordse näidu vastu.

97 miljonit igapäevast kasutajat. Puslemängul Candy Crush on 97 miljonit aktiivset igapäevast kasutajat, seisis IPO prospektis. Sellest mängust tuleb 78% Kingi käibest, mis tekib virtuaalkaupadest, nagu täiendavad elud või lisad, mida müüakse hinnaga umbes 1 dollar tükk. Ettevõtte teistel mängudel Farm Heros Saga ja Bubble Witch Saga on kummalgi vähem kui 20 miljonit igapäevast mängijat.

Apex plaanis aktsiate avaliku pakkumisega müüa umbes 2% ettevõttest, kuhu investeeriti 2005. aastal 28,9 miljonit eurot, mis oli siis väärt 35 miljonit dollarit. Pakkumiseelselt oli osaluse väärtus 3,25 miljardit dollarit. Lisaks sai ettevõte 266 miljonit dollarit dividende. Apaxi USA-põhised investorid teenisid osaliselt realiseerituna Candy Crushi tootja IPOga 100kordse kasumi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2014, 19:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing