Puhkepäev. Perepidu Haimi näitel

28. märts 2014, 00:00

Pererokkbänd Haim on näide sellest, kuidas oma asja kirega ja hästi tehes kaasneb sellega vältimatu – edu. Lapsepõlves vanemate ning viimased 10 aastat enda bändis muusikat teinud ja mänginud õed olid veel kaks aastat tagasi üleilmselt tundmatu nimi, esinedes kohalikes baarides ja pubides. Et tööd oli piisavalt, ei jõudnud nad olulist sammu edasi teha.

Siis aga valmis 2012. aastal esimene singel Forever, mille tasuta allalaadimisvõimalus tegi kolmest õest sootuks teised artistid. Peagi järgnes üleilmne plaadilepe ning eelmisel sügisel nägi ilmavalgust juba täispikk esimene album. Kogumik, mida kiidavad ülistades DJd rockist ja indie’st rohkem ja vähem lähedalt.

“Days Are Gone” on ühelt poolt justkui väikeste mugandustega kordus, sest käekiri on lugude juures sarnane – kuulad üht ja see meenutab eelmist ning annab aimu järgmisest. Samas pakub see ühisosa – kergel naiivne optimism ja energia iga pala juures midagi kordumatut ja meeldejäävat. Isegi, kui rokk ja indie eriti ei köida (nagu mind), siis hommikul teost “Falling” mängima pannes saab sahmaka üleskütmist ka kõige hallimal päeval.

 

Hinnang

  • Haim “Days Are Gone”

Hinnang: 6

Kuula tasuta: http://bit.ly/1rDpdOG

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2014, 15:03
Otsi:

Ava täpsem otsing