Kaisa Gabral • 28. märts 2014 kell 14:34

NATO peasekretäriks sai Norra endine peaminister Jens Stoltenberg

Senise NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni vahetab 1. oktoobril välja endine Norra peaminister Jens Stoltenberg, teatas välisministeerium.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Jens Stoltenberg oma pikaajalise Norra peaministri ametiaja jooksul näidanud üles tugevat toetust euroatlantilisele koostööle ja kollektiivkaitse põhimõtetele.

“Sündmused Ukrainas on kiiresti muutnud julgeolekuolukorda kogu Euroopas,” ütles välisminister Urmas Paet. “Sellest tulenevalt on veelgi olulisem liitlaste koostöö NATOs. Usun, et tulevane peasekretär Jens Stoltenberg juhib tänu oma pikaajalise poliitilisele kogemusele NATO edukalt läbi ka kõige keerulisematest aegadest,” lisas ta. Paet avaldas ka tänu praegusele peasekretärile Anders Fogh Rasmussenile tehtu eest ning rõhutas, et käesoleva aasta septembris Walesis toimuv NATO tippkohtumine toimub väga olulisel ajal. “NATO peab ümber vaatama oma senised prioriteedid ja fokusseerima euroatlantilisele koostööle,” ütles välisminister Paet. Jens Stoltenberg astub ametisse 1. oktoobrist 2014. Ta on olnud kahel korral Norra peaminister. 

Hetkel kuum