Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Aprillinaljad pressiteateis, 2. osa

    Jätkame ülevaadet 1. aprillil laekunud pressiteadetest, mida vist ei pea tõsiselt võtma.

    Cherry siseneb rõivaärisse kollektsiooniga "Taavi"Läinud aastal reisivaldkonnas ja kaubamüügis kiiret kasvu näidanud Cherry.ee on sisenemas tugevamalt rõivaärisse ning avalöögina on täna lehel pakkumises kollektsioon "Taavi".
    "Oleme läbi aastate võtnud ühe tootevertikaali teise järel ja nüüd on kord rõivaste käes. Täna pakutav kollektsioon "Taavi" on tootja kroonijuveel ning sobib ambitsioonikale noorele mehele," sõnas Cherry.ee tegevjuht Priit Tomp pressiteates.
    Cherry lehel pakutavas komplektis sisalduvad muu hulgas näiteks viigipüksid "Riigipüksid" ja erkkollane pintsak "Orava unistus", mille põuetaskust võib leida Gonsiori 29 uksekaardi (ei tööta).
    Ettevõte toob välja, et kuigi pakkumine istub suurepäraselt edasipürglikele noorsandidele, ei soovitata seda kodanikele, kes sporditegemise asemel seda raadios kommenteerivad. Uuringud on näidanud, et viimaste puhul võib komplekt esile kutsuda Tourette’i sündroomi allasurutud sümptomid.
    "Ei maksa unustada, et komplekt sisaldab tegelikult ka muud lahedat ja nooruslikku värki," rõhustas Tomp.
    Tartusse tuleb Eesti esimene tudengispaaVana kaubamaja kvartalisse ehitatava uue keskuse ühe osana luuakse linna ja Tartu ülikooli kokkuleppel keskusesse Tartu ülikooli tudengispaa. Spaa on muuhulgas TÜ füsioteraapia, Pärnu kolledži heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise jt õppekavade tudengitele praktikabaasiks.
    Ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul on otsus luua üliõpilaslinna Eesti esimene tudengispaa ainuõige. "Koostöö linnaga on vilja kandnud ja oleme jõudnud kokkuleppele, et ennekõike tudengite praktikabaasina töötavas spaas saavad heaoluteenuseid soodsalt nautida nii Tartu elanikud kui ka tudengid ise," märkis ta.
    Liinat rääkis, et kohtumisel linnaga oldi ühel meelel visioonis, et Tartu kujuneks tugeva teaduslinna kõrval ka juhtivaks heaoluteenuseid pakkuvaks ja arendavaks linnaks. Siin nähakse koostööd ennekõike TÜ Pärnu kolledžiga.
    "Pean eriti oluliseks tagada, et juhtimisega seotud õppekavadel saaksid üliõpilased ja reaalse juhtimis- ja praktikakogemuse. See annab ülikoolist lahkudes kindlustunde, sest tööle kandideerides või oma ettevõttega alustades on praktiline kogemus esimene, mida peetakse kõige väärtuslikumaks," sõnas ta.
    Liinat lisas, et õppejõudude ja mentorite käe all spaa juhtimine ja protseduuride läbiviimine annab tudengitele kindlasti väärt kogemustepagasi.
    TÜ Pärnu kolledži heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise tudengi Andriy Mozhyni esitatud idee TÜ arengukavasse on jõudmas peatselt ehitusetappi. Mozhyn avaldab heameelt, et ideed ei jää vaid paberile.
    "Olen jälginud ja mõelnud, et Tartus on madal spaa- ja heaoluteenuste kultuur, samuti võiks rohkem propageerida tervislikke eluviise. See on probleem ja minu idee probleemi lahendamiseks on luua tudengispaa, kus teenuseid saab tarbida taskusõbralike hindadega," rääkis ta.
    Mozhyn lisas, et spaa esmane prioriteet peab olema aga inimeste teadlikkuse suurendamine tervislikest eluviisidest ja heaolu olulisusest juba noores eas.
    Pärnu kolledži tudengite loodud teenustepaketid sisaldavad spaa-lõõgastusi, mitmeid kehahoolitsusi, sh eri massaaže, ravivõimlemist ja füsioterapeudi teenust, spetsiaalseid konsultatsioone ja tervisenõustamisi. Saunakompleksi kuuluvad aurusaun, soola saun, Soome saun ja infrapunasaun.
    Click and Grow tõi turule uue generatsiooni nutika rõõmuaiaClick and Grow tõi rahvusvahelisele turule uue generatsiooni toote - Happy Herb Garden, mis võimaldab kasvatada nutikaid taimi ka kõige keerulisemates tingimustes.
    Nutiseadmes on võimalik kasvatada taimi, mis teevad rõõmsaks ka kõige tusasema eestlase. Seoses uute turgude avanemisega otsustas ettevõte taasluua brändi identiteedi ning alates tänasest, kannab kõigile tuntud Click and Grow nime Smoke and Fly.
    Kolme aasta vältel läbiviidud uuringud ning teadustöö laborites kulmineerus sel kevadel selge tulemiga: "60% nutikate aedade kasvatajatest on meilegi üllatuseks regulaarsed suitsusauna külastajad, mis avaldub tavapärast suurema mõttelennu ja rõõmutundega," ütleb Smoke and Fly teadur. "Happy Herb Garden toote lansseerimine toob uue hingamise igasse kodusse, olgu see Lasnamäel või New Yorgis," lisas ta.
    Värskelt loodud ettevõte on pärit maagiliselt saarelt nimega Hiiumaa, mis on soodsaim pinnas nutiseadmete arendamiseks ja kasvatamiseks.
    EMPL alustab metsa majandamise piiramise projektigaEesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit alustab ulatusliku metsade majandamise piiramise projekti, mis annab nii Eesti metsa- ja puidusektorile kui ka Eesti metsade kasutamisele tervikuna täiesti uue arengu- ja tegevussuuna.
    Alates tänasest alustab EMPL ulatusliku uuringu läbiviimist, et teada saada, miks mets kasvab. Uuringuga on haaratud kogu Eesti metsaressurss. Uuring vältab kogu tänavu kevadel istutatud metsa raieküpseks sirgumise perioodi jooksul, seejärel toimub tulemuste põhjalik kaardistamine ning analüüs. Uuringu perioodiks, mis vältab hinnanguliselt 80-100 aastat, tuleb Eesti majandusmetsade aastane raiemaht viia nulli.
    Tänasest ümbritsetakse kõik metsad viie meetri kõrguse elektritaraga. Igasugune inimtegevus metsades nii majandamise kui ka rekreatsiooni eesmärgil on keelatud. Tarastamise põhjus on metsa kasvamiseks häirimatu rahu tagamine, mis on oluline uurimistulemuste huvides.
    Teisest küljest on tarastamise vajalik võimaliku metsavarguste kasvu tõttu, selgitab EMPL. Nimelt võivad ekstreemselt meelestatud puidukasutajad vältida üleminekut plast- ja metalltoodete kasutamisele ning elektriküttele.
    Metsade majandamise piiramise projekti tulemused on paljutõotavad ja pingutust väärt. Projekti rahastamiseks on alustatud läbirääkimisi Naftat Eksportivate Riikide Organisatsiooni OPECiga. Suuliste kokkulepete põhjal tunduvad esialgsed väljavaated projekti rahastamiseks väga head.
    Järgnevaid positiivseid stsenaariume on mitmeid, kuid kõige oodatumaks võib pidada tänu juurdepääsuteede kinnikasvamisele metsas igasuguse inimtegevuse lõppemist. Tunnustatud keskkonnateadlaste hoiatusel võivad  puud siiski kasvada nii kõrgeks, et hakkavad segama lennuliiklust.
    Läbiviidud eelanalüüsid näitavad ka seda, et metsade majandamise lõpetamine ei tooks endaga kaasa mingeid olulisi sotsiaalseid muutusi. Kõik seni metsade majandamise ja puidu töötlemisega seotud inimesed (ligikaudu 35 000) asuksid tööle loodavas Metsa Uurimise ja Järelevalve Agentuuris (MUJA), mis hakkab lisaks uuringute läbiviimisele tegelema Eesti metsade tarastamisega.
    Töötukassa elukestva ümberõppe programmi toel korraldatakse senistele puidusektoris tegutsenud inimestele kõigis maakondades kursused tarastaja elukutse omandamiseks. Lisaks vajab MUJA hulgaliselt metsavalvureid ning metsa kasvu uurijaid. Kui aga MUJA tööjõuvajaduse rahuldamise järel jääb veel endisi metsa- ja puidusektori töötajaid üle, saab Eesti alustada tööjõuekspordiga, mis tooks riigikassasse vajalikku tulu ja asendaks tänast puittoodete eksporti.
    Andmekaitse inspektsioon viib läbi parooli-kontrolliAndmekaitse inspektsioon alustas asutustes ja ettevõtetes ulatusliku järelevalvega. See toimub Baltimaade andmekaitseinspektsioonide kokkuleppe kohaselt piiriülese ühisaktsioonina.
    Kontrollitakse arvutites, nutitelefonides ja pangaarvetes kasutatavate salasõnade turvalisust. Järelevalve viiakse läbi üle interneti ja elektrooniliste sidevõrkude, kontrollitavaid kohapealsete kontrollkäikudega ei tülitata.
    Teadaolevalt on enamlevinud numbriliseks salasõnaks 1234. Meeldejäävuse huvides kohaldab inspektsioon  sellise salasõna kasutajale trahvimääraks 1234 eurot. Enimlevinud sõnalised variandid on teadaolevalt "parool" ja "password", neile kohandatakse samasugust trahvisummat.
    Soolise võrdõiguslikkuse volinik nõuab ETVsse ka naiste jalgpalliSoolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Mari-Liis Sepper saatis Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhile Margus Allikmaale ja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) presidendile Aivar Pohlakule kirja, kus nõuab, et ERR lisaks oma programmi meeste jalgpalli maailmameistrivõistluste ja Eesti meistrivõistluste kõrval ka naiste jalgpalli maailmameistrivõistluste ja naiste Eesti meistrivõistluste otseülekanded.
    "ERRi tegevus ei tohi kedagi soolistel ega spordiala eelistusest lähtuvatel alustel diskrimineerida, kuid praegu on naiste jalgpalli kajastamine selgelt liiga väike, eriti arvestades tõsiasja, et tegu on maailma spordis kõige kiiremini kasvava osaga ja naisjalgpallureid on juba üle 30 miljoni," märkis volinik.
    "Eestiski on naiste ja tüdrukute meistrivõistlustel kaasa löömas üle 60 võistkonna rohkem kui tuhande mängijaga – seda on oluliselt rohkem kui näiteks murdmaasuusatamise meistrivõistlustel, kus täiskasvanutes tegi kaasa poolsada sportlast, ja kergejõustikus, kus osales vaid üle 400 mehe ja naise kokku," seisab soovoliniku pöördumises.
    ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles, et on soovoliniku kriitikaga nõus ja see on lisapõhjuseks sporditoimetuses tehtavateks muudatusteks. "Soovin, et ma ei peaks soovolinikku kohates kuulma pidevaid küsimusi, miks te teete asju nii ja naa," lausus ta. "Näiteks olümpiamängudelt näitame ju nii meeste kui ka naiste võistlusi. Miks peaks jalgpalliga teisiti olema," küsis Allikmaa.
    Aivar Pohlak lisas, et naiste liiga ülekanded algavad juba ülejärgmisel nädalal koos meistrivõistlustega – igast voorust on üks mäng ajakirja Eesti Naine internetileheküljel ja teine naisliit.ee keskkonnas. Küsimusele, kas naiste liiga mängud jõuavad ka ETV ekraanile, jäi Pohlak vastuse võlgu, viidates vaid, et juhul kui ERRi sporditoimetuse juhiks tõuseb Anu Säärits, õnnestub ilmselt ka selle asjaga edasi minna.
    Toimetus palub mõistvat suhtumist, kui mõni meile naljana tundunud pressiteade tegelikult tõsi on :-)
  • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Eestlane tõusis suure Soome börsifirma ärijuhiks
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.
Varem Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuseid juhtinud Helen Metsvaht läks omanikfirma Cityconi juhatusse ärijuhiks.