S&P 500 käis kõigi aegade kõrgeimal tasemel

Fredy-Edwin Esse, California 01. aprill 2014, 20:06

Tarbekaupade ja tehnoloogiasektor rallisid täna, aidates USA aktsiaturud kõrgemale ning viies Standard & Poor's 500 indeksi uue kõigi aegade päevasisese tipuni.

S&P 500 varasem päevasisene rekord pärines selle aasta 21. märtsist, kui indeks käis 1883,97 punktil ära. Kuigi USA peamise aktsiaindeksi hoog on lõuna paiku vaibunud, tõusis indeks hommikul üle 0,7% ja lõi varasemat rekordit.

"Inimesed otsivad kinnitust, et aasta alguses nähtud nõrkus majanduses oli tõepoolest seotud ilmaga," kommenteeris Bloombergile Greenwood Capitalis ligi miljardit dollarit haldav investeerimisjuht Walter Todd. "Nähes täna oodatust paremaid andmeid kinnitab, et aeglustumine majanduses oli ajutine ja asi peaks paremaks minema."

Tootmisjuhtide indeks näitas täna tootmissektori tugevnemist, kuid kõige suurem tõuge börside tuli täna autotööstuselt. Pärast aasta alguses kahte ränka kuud kehva ilma tõttu suutis enamik autotootjaid märtsis müügiprognoose lüüa.

Lõunaks oli S&P 500 plussis 0,30%, 1878,06 punkti peal. Senine sulgemisrekord pärineb 7. märtsist, kui indeks sulgus 1878,04 punkti peal. Dow Jonesi tööstuskeskmine oli 0,36% üleval ning Nasdaqi komposiitindeks oli 1,00% plussis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2014, 20:06
Otsi:

Ava täpsem otsing