Daimler kaalub Venemaal Mercedeste tootmist

Romet Kreek 02. aprill 2014, 16:21

Daimler kaalub, kas ehitada Mercedes-Benzi autotehas Venemaale, et laiendada autotootja globaalset tootmisvõimsust ja panna autod kokku lähemal turgudele, kus neid ostetakse.

"Oleme vaadanud baasnäitajaid ja Venemaal kohaliku autotootmise potentsiaali ning meil on olnud erinevad läbirääkimised," ütles Daimleri pressiesindaja Sebastian Wahle. "Need tegevused jätkuvad," lisas ta Bloombergi vahendusel. Ka Vene ajaleht Vedomosti kirjutas täna, et Mercedesel on huvi Venemaa vastu, Daimleril on ka Vene KamAZiga raskeveokite tootmise ühisettevõte.

Daimleri juhatuse esimees Dieter Zetsche plaanib võtta tagasi esikoha üleilmses luksusautode müügis, mis kaotati BMW-le 2005 aastal. Teine koht kaotati Volkswageni gruppi kuuluvale Audile 2011. aastal. Läinud nädalal teatas Mercedes, et kulutab miljard eurot eesmärgiga enam kui kahekordistada tootmist Pekingi tehases.

Venemaal oli autoturg languses juba enne seda, kui Krimm võeti üle ja Venemaa koondas Ukraina piirile väed. Jaanuaris ja veebruaris langes tehasest autode välja saatmine 4%. 2013. aastal vähenes see 5,5%, 2,78 miljonile sõidukile.

BMW teatas 28. märtsil, et investeerib miljard dollarit USAsse Lõuna-Carolinasse, et tõsta seal tootmist 50%. Audi rajab uue tehase Mehhikosse. Brasiiliasse ehitavad uusi tehaseid lausa kõik kolm Saksa autotootjat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. April 2014, 19:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing