Balti börsidel rakendub T+2 arveldustsükkel

Rainer Saad 04. aprill 2014, 14:19

Nasdaq OMX kontserni kuuluvad Kopenhaageni, Helsingi ja Stockholmi börs teatasid juba varem plaanist võtta kasutusele standardne arveldustsükkel T+2 alates 6. oktoobrist. Praegune arveldustsükli standard on kolm päeva.

T+2 arveldustsükkel võetakse kasutusele ka Nasdaq OMX Balti börsidel ning vastavatel First North turgudel. Nasdaq OMXi Islandi nõupidamised liikmetega arveldustsüklile T+2 üleminekuks 6. oktoobril veel käivad.

Lühendatud arveldustsükli kasutuselevõtt on kooskõlas ELi uue depositooriumide määrusega (CSDR). CSDR arveldamise nõuded kehtestavad, et tehingud, mida teostatakse reguleeritud turul või MTFil (multilateral trading facility) kaubeldavate väärtpaberitega, peavad olema arveldatud mitte hiljem kui teisel tööpäeval pärast tehingu toimumist.

Rohkem infot saab Nasdaqi lehelt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. April 2014, 14:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing