Läti oligarh: NATO väed on okupatsioon

Harry Tuul 04. aprill 2014, 12:01

Läti oligarhiks peetav Ventspilsi linnapea Aivars Lembergsi sõnul seab NATO vägede paigutamine Lätti seada ohtu riigi majanduslikud ja sotsiaalised huvid ning julgeoleku.

"Kui sisse viiakse NATO väed, siis see on sisuliselt võõra riigi okupatsioon. Sama, mis oli 1940. aastal, kui Lätti paigutati Karlis Ulmanise heakskiidul nõukogude armee," ütles vahendas Läti Delfi Lembergsi sõnu uudisteagentuurile LETA.

"NATO vägede sissevedu tähendab, et Lätist saab võimalik lahiguväli USA ja Venemaa vahel. Pikemas plaanis seab see ohtu riigi majanduslikud ja sotsiaalised huvid, aga ka Läti julgeoleku," rääkis ta. Lembergsi äritegevus on esmajoones seotud naftatransiidiga.

Suurärimees ja poliitik lisas, et Venstpils ei sobi NATO sõjalaevade paigutamiseks, kuna kohalik sadam on ehitatud kaubandusliku taristuga. Samas sobib eelnimetatud eesmärgil Liepaja sadam, mis algselt ehitatigi lähtudes sõjalistest vajadustest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. April 2014, 15:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing