Kapten Ameerika teeb müügirekordeid

Raido Neemre 07. aprill 2014, 20:41

"Kapten Ameerika : Talvesõdalane" teenis aprilli esimesel nädalavahetusel 96,2 miljonit dollarit, purustades sellega uue rekordi aprillis välja tulnud filmide seas ning möödudes sellega eelmise nädala võitjast, milleks oli „Noah“.

"Kapten Ameerika," mille peaosas on Chris Evans, kes mängib kondist II maailmasõja heidikut, möödus ka sellisest kassahitist nagu „Fast Five“, mis teenis 2011. aasta aprillis 86,2 miljonit dollarit piletimüügi pealt.

Peale seda, kui Walt Disney ostis 2009. aastal Marveli 4 miljardi dollari eest on filmistuudio tegelaskujud mänginud mõningates Hollywoody suurimates hittides. „Iron Man 3“ oli eelmise aasta kasumlikkuselt teine film, mille piletitulu ainuüksi USAs ületas 409 miljonit dollarit, vahendab Box Office Mojo.

"Kapten Ameerika: Talvesõdalane" ületab kindlasti 250 miljoni dollari piiri, usub Box Office Mojo.

Disney kasutab ära kõiki kassahitte, teenides nende pealt nii teemaparkides, telestuudios, kui tarbekaupadelt. Filmid müüvad hästi DVD-l ning Disney saab suure kasumi ka Kapten Ameerika T-särkide müügist, lõunasöögi karpidelt ning tegelaskujudelt.

Ettevõte plaanib järgmisel aastal välja tulla ka Netflixi teleseriaaliga.

„Kui panna filmi nimesse Marvel, siis annab see meile juba eos publiku menu suhtes eelise,“ usub Disney tegevdirektor Bob Iger. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. April 2014, 20:41
Otsi:

Ava täpsem otsing