Börs: langus vaheldus tõusuga

Raido Neemre 08. aprill 2014, 23:02

USA turud oli tänasel sessioonil nii tõusus kui languses. Nasdaq taastus oma sügavaimast kolme-päevasest langusest alates 2011. aastast, millele aitas kaasa hiljuti löögi alla sattunud sotsiaalmeedia ja Interneti aktsiate müük investorite poolt ning üha hoogustuv kvartalitulemuste avalikustamine.

“Ma usun, et selline mitmepäevane terav kukkumine tähendab, et keegi testib neid tasemeid. Tehnoloogia ja biotehnoloogia sektori aktsiad tegid suure languse ning tänu praegusele kasvule on keegi üpris hea kasumi nüüd teeninud. Ärevalt oodatakse ka esimese kvartali tulemusi,”  sõnas Federated Investorsi portfoolio haldur Matthew Kaufler.

“Turg on juba alates jaanuarist korrektsioonidega tegelenud; peale äärmiselt edukat eelmise aasta lõppu, on aktsiad natuke ennast ületanud. Seega aktsiad, millel läks eelmise aasta viimasel üheksal kuul hästi, on tootnud kasumit, mida nüüd välja võetakse. Kommunaalteenustel ei ole läinud nii hästi, kui oleks võinud, seega on nende tootlus atraktiivsem,” sõnas Wells Fargo Advisors aktsiaanalüütik Stuart Freeman.

Kvartaliaruannete avalikustamise mitteametlik hooaeg algab peale tänast börsi sulgemist. Hooaja avab alumiiniumitootja Alcoa, kes kavatseb oma tulemused avalikustada.

“Tõsimeelselt võib kvartalitulemuste avalikustamist oodata järgmisel nädal; see ei anna mitte vaid läbilõiget sellest, mida üksikud ettevõtted teevad, vaid see aitab luua tervikpilti majanduse käekäigust, kuna oma tulemused avalikustavad erinevad sektorid,” sõnas Forrest.

Dow Jones lõpetas päeva 0,08% kasvuga ning sulgus 16258,07 punktil. S&P 500 tegi 0,38% kasvu ning lõpetas päeva 1851,99 punktil. Nasdaq tegi 0,81% kasvu ning sulgus 4112,99 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2014, 23:02
Otsi:

Ava täpsem otsing