Leedu suurärimees vahistati Moskvas

Harry Tuul 08. aprill 2014, 11:46

Kinnitamata andmeil pidasid Vene õiguskaitsjad esmaspäeval Moskvas kinni Leedu panga Ukio bankas omanikuna tuntud Vladimir Romanovi.

Mullu augustis kuulutas Leedu prokuratuur Romanovi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks süüdistatuna omastamises ja raiskamises eriti suures ulatuses. Moskva kriminaaluurijate kinnitusel on Leedu kolleegid Romanovi kinnipidamisest teavitatud ning peagi hakatakse arutama tema väljaandmise küsimust, vahendas newsru.com. Leedu peaprokuratuuril ei ole siiski veel ametlikku kinnitust, et Romanov on kinni peetud, vahendas Leedu peaprokuröri Simonas Slapšinskase sõnu Leedu Delfi.

Romanovi advokaat Adomas Liutvinskas teatas pealelõunal Leedu meediale, et Moskva õiguskaitseorganid lasid endise pankuri vabaks. „Minu andmetel lasti ta [Romanov – toim.] vabaks,“ ütles advokaat, kes täpsemalt ei osanud selgitada ei kinnipidamise ega vabastamise tagamaid ning lubas Romanoviga lähiajal vestelda. Vene kanalid pole advokaadi teadet kinnitanud.

Romanov lahkus Leedust 2013. aasta mais. Pankuri selgitusel sõitis ta Moskvasse ärieesmärkidel, kuid seal algasid tal terviseprobleemid, mistõttu ta otsustas end ravida Venemaa pealinnas. Romanov kuulutati tagaotsitavaks 4. juulil, kui tema suhtes algatati kriminaalasi.

Romanovile kuulus 65 protsenti pangast Ukio bankas, mille tegevus peatati eelmise aasat 12. veebruaril. 18. veebruaril kuulutati pank maksevõimetuks ning selle litsents annulleeriti. Seejärel tõsteti panga „terve“ osa panka Siauliu bankas ning „haigele“ osale kuulutatakse peagi välja pankrot.

Romanov on tuntund kui laia joonega ärimees. Nii kuulutas talle Leedu rahvuslik uhkus Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond, aga ka näiteks Šotimaa kõrgliiga jalgpalliklubi Hearts.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. May 2014, 11:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing