Enefit280 hakkas  tööle

10. aprill 2014, 00:00

Pärast pikka viivitust on Eesti Energia saanud oma õlitehase nüüdsest stabiilselt tööle.

“Eesti Energia Õlitööstuse spetsialistide 20 kuud kestnud testimise, arendamise ja leiutamise tulemusena töötab Enefit280 nüüdsest stabiilselt,” kinnitas uudist õlitehase töötamise kohta Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.

Eesti Energia Õlitööstuses töötab Venniku sõnul 330 inimest ning toodang läheb peamiselt ekspordiks, näiteks laevade kütuse komponendiks. Venniku sõnul pole õige rääkida töölehakkamise kaheaastasest viivitusest, sest kuumkäivitusega kaasnenud arendustööd algasid 20 kuud tagasi ning osa sellest ajast oli kohe selleks ette nähtud.

Õlitehase käivitumine venis esialgu kavandatust poolteist aastat pikemaks. Õlitehas maksab ca 250 miljonit eurot ja on üks Eesti kalleimaid ehitisi. Jaanuaris langetas Moody’s õlitehase valmimise venimisele viidates Eesti Energia reitingut.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. April 2014, 20:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing