Emor: mainekal tööandjal suurem kasum

10. aprill 2014, 15:23

Tööandja mainesse tasub panustada, sest see on tugevas seoses ettevõtte kasumlikkusega, märgib Emori juhtekspert Mari-Liis Eensalu.

TNS Emori juhtekspert Mari-Liis Eensalu selgitas täna Tartus toimuval PARE personalijuhtimise konverentsil, et mainekamate tööandjate TOP 10 ettevõtet teenivad 10 korda rohkem kasumit kui sama edetabeli viimased 10 ettevõtet (pingereas kohtadel 40–50).

„Tuginedes 10aastase ajalooga Eesti tööandjate maine uuringu tulemustele ning kõrvutades neid ettevõtete äritulemustega, saan kinnitada, et tööandja mainesse panustamine tasub ära. Nimelt tõendavad leitud seosed, et ettevõtte maine tööandjana on tugevas korrelatsioonis ettevõtte kasumlikkusega. Seejuures on seos tugevam just kasumi, mitte müügituluga," märkis Eensalu pressiteates.

Eensalu märkis lisaks: „Loomulikult tekib küsimus, mis on põhjus ja mis on tagajärg. Kas mainekad tööandjad teenivad rohkem kasumit või on kasumlikud ettevõtted just nimelt oma kasumlikkuse tõttu mainekad tööandjad? Kirjeldatud seos toimib kahesuunaliselt, edu toodab edu. Kasumlikud ettevõtted võivad tõepoolest ligi tõmmata rohkem tööotsijaid, ent see annab tööandjale võimaluse valida välja parimad töötajad. Need aga omakorda aitavad ettevõttel paremini saavutada oma ärieesmärke.“

Eelmisel aastal olid mainekaimad tööandjad Tallink, Tallinna Sadam ja Eesti Energia. Selle aasta uuring alles toimub ja tulemused selguvad mai keskpaigaks.

TNS Emor (ärinimi AS Emor) on 1990. aastal loodud teabe- ja uuringuteenuste pakkuja. Alates 2001. aasta algusest kuulub Emor üleilmsesse turundusteabe kontserni TNS.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. June 2014, 14:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing