Kaisa Gabral • 10. aprill 2014 kell 9:55

Padar: Brüsselis kokkukeedetu tuleb ellu viia

Kõik see, mis on mul viie aasta jooksul Brüsselis töötades kokku keedetud, tuleb mul endal nüüd Eestis ka ellu viia, märkis põllumajandusminister Ivari Padar täna valitsuse pressikonverentsil naerdes.

"Levinud arusaam, et Brüsselis kirjutatakse kokku midagi, mis teeb elu keerulisemaks, ei vasta tõele. Toiduainete märgistamine ja märgistamisega seotud nõuded peavad olema täpsemad," rääkis Padar ja tõi välja, et Euroopa Liit soovib toiduainete märgistamisel suuremat täpsust.

"Maailm globaliseerub ja ELil on 500 miljonit inimest puudutav ühine turg. Toiduainetööstused ei kasuta ammu enam ainult naaberriigi toorainet, vaid tuuakse seda ka kaugelt. ELi kodanikud tahavad teada, kust need toorained on pärit ja mida nad sisaldavad," rääkis Padar.

 

Hetkel kuum