Vaata, mis autod müügile jõuavad

10. aprill 2014, 18:29

Uute sõiduautode müügiaasta on küll juba alanud, kuid hiljutine Genfi autonäitus tõi selguse majja ka selles, millal uudismudelid meil müügile jõuavad.

Tänavuse autoaasta esimeste kuude "kuumim" uudis on kahtlemata uus Nissan Qashqai, mis juba oma esimeste müügikuudega on tõestanud, et konkurentidel on põhjust muretsemiseks. Veebruaris müüdi uut Qashqaid juba koguses, mida suutis (ühe auto jagu) ületada vaid mullune turuliider Honda CR-V. Kui liita kokku Qashqai ja Qashqai +2, oli Qashqai veebruaris turuliider. Märtsis hõivas uus Qashqai aga igati tubli kolmanda koha, jäädes alla vaid Honda CR-V-le ja Škoda Octaviale. Arvestades Qashqai soodsat baashinda (alates 16 990 eurost), pole põhjust arvata, et selle müügiedu võiks olulisel määral ülejäänud kuudel kahaneda.

Kallimas klassis on kindlasti oodatud uudis Porsche Macan, mis peaks müügile jõudma sõna otsese mõttes lähipäevil. Välimuselt sarnane Cayenne`iga, kuid märgatavalt kompaktsem ja ka soodsam. Autoajakirjanikud on seda juba nimetanud maailma parima juhitavusega sportmaasturiks. Maasturite klassis jõuab sügisel müügile ka uus Nissan X-Trail, mis on välimuselt sarnane Qashqaiga, kuid mahukas ja maastikuvõimekam. Samuti mitu kõrgendatud tavaautot, nagu Škoda Octavia Scout, Citroen C5 Cross Tourer jt.

Elektriautod viimast aastat soodustusega.

Esimesed müügikuud näitavad sedagi, et on viimane aeg soetada endale elektriauto, sest selle aastaga lõpevad ELMO toetused. Kolme kuuga on juba registreeritud 33 Nissan Leafi, kaks Tesla S-i ja teisi. Kokku on tänavu registreeritud juba 53 elektriautot, mis on vägagi muljetavaldav number. Mullu oli näiteks aastane elektriautode kogumüük 130 autot.

"Särtsuautode" valik laieneb aga veelgi, sest juba on kohale jõudnud esimene elektriline BMW i3 ja neid tuleb veel. Tõsi, osta saab i3 esialgu veel vaid kas Rootsist või Saksamaalt, kuid teenindada saab neid juba Eestis kohapeal. Mais plaanib ka Renault lõpuks ometi hakata Eestis müüma elektriautosid ZOE, Twizy ja Kangoo, mille hinnad ei sisalda akude maksumust. Akusid hakatakse teatava summa eest välja rentima, mis maandab riske ka puhuks, kui hirmkallite akude eluiga ühel hetkel otsa saab. Koos ELMO toetusega peaks näiteks ZOE hind tulema igati konkurentsivõimeline mis tahes teise väikeautoga võrreldes.

Sel aastal jõuavad turule:
Jaanuar
Mitsubishi Outlander PHEV
Porsche 911 Turbo Cabrio
Seat Leon ST

Veebruar
Lexus GS 300h
Nissan Qashqai
Renault Megane facelift
Škoda Yeti facelift

Märts
BMW 2. seeria Coupe
BMW 4. seeria Cabrio
Cadillac CTS Sport Sedan
Honda Civic Tourer
Jeep Cherokee
Lexus CT200h facelift
MB C-klass
MB GLA
MINI luukpära
Opel Meriva facelift
Porsche 911 Targa

 

 

 

 

 

 

Aprill
Alfa Romeo 4C
Ford Transit
Porsche Macan

Mai
Audi A3 cabrio
Kia Soul
Peugeot 308 SW
Porsche Boxter GTS
Porsche Cayman GTS
Renault ZOE
Renault Twizy
Seat Leon Cupra
Subaru WRX STI
Volkswagen Polo

Juuni
Audi S1 ja S1 Sportback
BMW 4. seeria Gran Coupe
BMW M3 sedaan
BMW M4 Coupe
Citroen C1
Citroen C5 Cross Tourer
Citroen Jumper
Ford Tourneo Courier
Ford Transit Courier
Peugeot 108
Peugeot Boxer
Porsche 911 GT3 RS

 

 

 

 

 

 

 

Juuli
BMW X3
Citroen C4 Cactus
Hyundai Genesis
MB V-klass
Nissan Juke facelift
Volkswagen Golf Sportsvan

 

August
Audi A7/S7/RS7 facelift
Audi TT
BMW X4
Nissan X-Trail
Opel Adam Rocks
Toyota Aygo

 

September
BMW 2. seeria Active Tourer
BMW M4 Cabrio
Kia Sorento
MB S-kupee
Nissan C-hatch
Nissan e-NV2000
Nissan Juke Nismo RS
Opel Vivaro
Renault Trafic
Škoda Fabia
Škoda Octavia Combi Scout

Oktoober
Fiat Ducato
Fiat Freemont Cross
Ford Focus
Hyundai Grand Santa Fe
Kia Rio facelift
Nissan 370Z/Nismo
Peugeot 508 facelift
Renault Twingo
Volkswagen Touareg

 

November
Audi A3 e-tron
Audi A6/S6/A6 Avant/RS6 facelift
Ford Mondeo
Jeep Renegade
MINI 5-ukseline luukpära
Suzuki Celerio
Volkswagen Jetta

Detsember
BMW X6
Cadillac Escalade
Lexus NX
Lexus RC-F
MB Vito
Mitsubishi L200 facelift
Mitsubishi Outlander facelift
Volkswagen Passat

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2014, 12:36
Otsi:

Ava täpsem otsing