USA kõige kasumlikum pank jätkab raha sissekasseerimist

Fredy-Edwin Esse, California 11. aprill 2014, 19:39

Läinud aastal Ühendriikide kõige kasumlikum pank Wells Fargo suurendas esimeses kvartalis puhaskasumit 14%, kuna vähem inimesi hilines enda laenumaksetega.

San Franciscos baseeruva panga puhaskasum kerkis 5,89 miljardi dollarini ehk 1,05 dollarini aktsia kohta. Eelmine aasta samal ajal teenis pank 5,17 miljardit ehk 92 senti aktsia kohta, vahendab Bloomberg.

Kasum aktsia kohta lõi Wall Streeti ootusi 9 sendiga ning tegu oli 12. järjestikuse rekordilise kvartaliga panga jaoks. Firma tulu aga kukkus aastases võrdluses 3% ning maksude ning reservieelne kasum vähenes 2%.

Wells Fargo teenis mullu 21,9 miljardit dollarit puhaskasumit, aidates pangal suurendada kapitali mahtu. Tegu on USA suurima turuväärtusega pangaga ning suurima kodulaenude väljastajaga.

Läinud kvartali tulemustele aitas kaasa 423 miljoni dollariline maksuleevendus ning lisaks vabastas pank laenukahjumide katteks kõrvale pandud 500 miljonit dollarit. Pangad üldjuhul vabastavad varasematel aastatel reservi paigutatud raha, kui majandus paraneb ning klientide maksevõimetuse risk väheneb.

Tulemuste järel tõusis Wells Fargo New Yorgi börsil noteeritud aktsia 1,5%, 48,4 dollarini. Aasta algusest on aktsia tõusnud 6,5% ning väärtpaber kaupleb viimase aasta ja kõigi aegade rekordtaseme juures.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2014, 19:39
Otsi:

Ava täpsem otsing