Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kalender abiks mikropidude pidamisel
Värske ja motiveerituna hoiab töötajaid peale põneva töö, toreda kollektiivi ja palga ka kõik töölauast ja päevaülesannetest väljapoole jääv.
Mitu korda aastas toimub firmapidu? Tavaliselt kaks, jõuludel ja suvel, sekka veel mõni väiksem koosviibimine kolleegi ja firma sünnipäevalaua ümber või pidulikum üritus partnerite ja klientidega.
Igaüks aga, kel olemas vanamoodne kalendermärkmik, teab, et põhjust pidutsemiseks leiaks nädalas nii vanarahva kui ka uuemal ajal tekkinud tähtpäevade järgi vähemalt korra. Sel nädalal on põhjust tähistada lihavõtteid, järgmisel jüripäeva, ülejärgmisel volbripäev, üleülejärgmisel Euroopa päeva ning emadepäeva jne. Need on ainult mõned näited ideedest, kuidas töökollektiivis veel aeg maha võtta, kui ise selleks sobilikku põhjust ei peaks leidma.
Miks see kõik oluline on? Sest inimesed ei ole robotid (kuigi tõsi, mõnikord võib see töökeskkonnas nii näida). Ettevõttes hea õhkkonna hoidmiseks, üksteise paremaks tundma õppimiseks, värskete ja põnevate ideede või lahenduste leidmiseks on vaja teha pause või miks mitte väikseid mikropidusid. Olgu selleks siis mõne tähtpäeva tähistamine hea toidu, joogi seltsis, mõni lustakas, tööga ehk otseselt mitte haakuv koolitus, eneseületuslik ettevõtmine või midagi kolmandat.
Värskus ja nutikad ideed sünnivad tavaliselt ikka pauside ajal – miks mitte seda siis aja maha võtmisega soodustada. Kasu saavad sellest nii ettevõte kui ka inimesed ise.