Politsei: liikvel on ohtlikud tabletid

1321-aripaev 14. aprill 2014, 16:05

Keskkriminaalpolitsei info kohaselt ringlevad Eestis narkootilise aine ecstasy sarnased tabletid, mis sisaldavad tervisele väga ohtlikke keemiatööstuse jääkprodukte.

Tablette on erinevat värvi ja neid liigub mitmes kohas Eestis. Värvuselt on neid nii punaseid kui ka siniseid. Osa tablette sisaldavad narkootilist ainet MDMA, aga osa hoopis keemiatööstuse jääkprodukte. Värvuselt ja välimuselt on mõlemad tabletid äravahetamiseni sarnased.

"Kui MDMA ehk ecstasy toime inimorganismile on teada ja üledoosiga osatakse üldiselt toime tulla, siis keemiatööstuse jääkproduktide sissesöömise toimet on raske prognoosida," vahendas keskkriminaalpolitsei pressiteade ameti narkoüksuse juhti Toomas Lohot. Loho sõnul üritavad narkokurjategijad tablette realiseerida odavama hinnaga kui tavaliselt.

Loho selgituse kohaselt seisneb antud juhul suurim oht selles, et osa tablettidest sisaldavad toimeainet ja osa mitte. "Kui tarvitaja soovib saavutada joovet, siis ta sööb tableti sisse, kuid kui joovet ei teki, siis sööb ta järgmise ja nii edasi. Nii tekib väga suur oht üledoseerimisele," lausus ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. April 2014, 14:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing