Saksa investorite kindlus kahaneb

Sirje Rank 15. aprill 2014, 13:01

Saksa investorite kindlustunne oli aprillis neljandat kuud järjest languses.

Euroopa majandusuuringute keskuse ZEW indeks, mis kajastab investorite ja analüütikute ootusi eelolevaks kuueks kuuks, kahanes aprillis märtsi 46,6 punktilt 43,2 punktile, mis on enam kui prognoosisid analüütikud.

Saksamaa keskpank on öelnud, et esimeses kvartalis riigi majanduskasv ilmselt tugevnes, kuid kartes Ukraina kriisi ja Hiina majanduse jahtumise negatiivset mõju kaubandusele, on äriusaldusindeksid alanenud ja tootmise aktiivsus vähenenud, vahendas Bloomberg. Euroala majanduse toibumist ohustab ka euro tugevus.

Viimase seitsme aasta tipus oli ZEW indeks mullu detsembris 62 punkti tasemel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. April 2014, 12:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing