Vanalinna lukskorteri veeavarii tõi 150 000eurose kahju

Indrek Kald 15. aprill 2014, 14:32

Kindlustusselts ERGO hüvitas esimeses kvartalis Eestis 5,5 miljoni euro eest kahjukindlustuse ning 660 000 euro eest elukindlustuse kahjusid, nende seas oli üks kulukas Tallinna vanalinna veeavarii.

Luksuskorteris toimunud veeavarii tekitas 150 000eurose kahju, mille kindlustusselts hüvitas.

ERGO kahjukindlustuse osakonna juhataja Caterina Lepvaltsi sõnul olidki suurimad kahjud seotud kodudega. "Veebruaris hävitas korstnast väljunud leek Raplamaal 400ruutmeetrise eramu, tekitades 370 000 eurot kahju," märkis ta pressiteates.

Lisaks tõi Lepvalts välja suusamäel juhtunud trauma, kus koos eritranspordi korraldamisega oli kahju suurus 55 000 eurot. "Tihti muudavad õnnetusjuhtumid kulukaks just kaudsed kulud nagu antud juhul transport või koduste avariide puhul naabritele tekitatud kahjud," selgitas ta. "Viimasel juhul päästab koduomaniku vastutuskindlustus, mis korvab ka naabritele tekitatud kahju," lisas ta.

Liikluskindlustuse suurimad kahjujuhtumid ulatusid üle 50 000 euro ja olid seotud veokitega. Lepvalts juhtis tähelepanu, et viimasel ajal on sagenenud juhtumid, kus osapooled jätavad liiklusõnnetuse kohapeal kirjalikult vormistamata. "Liiklusõnnetuse asjaolude kirjalik vormistamine kohapeal aitab vältida hilisemaid segadusi kahjude hüvitamisel. Ainult nii saab kindel olla, et üks pool suulisest kokkuleppest ei tagane," sõnas ta.

Kokku registreeriti esimeses kvartalis 5056 kahjujuhtumit. Kolme kuu jooksul ERGO poolt registreeritud kahjudest 2983 olid sõiduki-, 1313 isiku- ja 760 varakahjud.

Kindlustusmaksed ERGO Baltimaade seltsides ulatusid mullu 155 miljoni euroni. Eelmisel aastal maksti Balti riikide klientidele välja üle 85 miljoni euro hüvitisi.

ERGO seltsid kuuluvad rahvusvahelisse ERGO gruppi, mis on Euroopa üks suuremaid kindlustusseltse. Maailmas on ERGO esindatud rohkem kui 30 riigis, peamiselt Euroopas ja Aasias. ERGO kuulub ühte maailma suuremasse edasikindlustust pakkuvasse gruppi Munich Re.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2014, 11:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing