Börs: turud jätkavad oma tervenduskuuri

Fredy-Edwin Esse, California 16. aprill 2014, 23:26

Eelmisel nädalal tugevalt peksa saanud USA aktsiaturud tegid täna kolmanda järjestikuse tõusupäeva, näidates üle protsendilisi tõuse.

"Makroandmed on endiselt üsna tugevad ning me ei arva, et aktsiate valuatsioonid oleks liialt kõrged," kommenteeris U.S. Bank Wealth Managementi aktsiastrateeg Jim Russell Bloombergile. "Turg paistab leidnud olevat mingi loomuliku kauplemistaseme, millelt üles hüpata ning me näeme oodatust veidi paremaid tulemusi ning teise kvartali väljavaade ettevõtete juhtkondadelt on julgustav."

Investorite raha paistab praegu liikuvat ettevõtetesse, mis teenivad kindlat kasumit ja jagavad dividende. S&P 500 indeksi kommunaalteenuste sektor on tõusnud viimase kolme kuuga 12%, mis on ligi kaks korda rohkem kui teisel kohal olev energiasektor.

Turge julgustas täna Föderaalreservi esinaine Janet Yellen, kelle sõnul on keskpank endiselt pühendunud majanduse taastumise kaasaaitamisele. Lisaks ütles Yellen, et investorid peaks hakkama tähelepanu pöörama inflatsiooni- ja töötusemäärale, et prognoosida täpsemalt keskpanga tulevasi samme.

Hiinast tuli samuti julgustavaid uudiseid. Maailma suuruselt teine majandus kasvas aasta esimese kuuga aastases võrdluses 7,4%, mis oli ootustest suurem. Sellegi poolest oli tegu aeglaseima kvartaalse kasvuga pärast 2012. aasta kolmandat kvartalit.

Täna avalikustas enda tulemused Bank of America, kes ootamatult teenis 276 miljoni dollari suuruse kahjumi, mis tulenes hüpoteeklaenudega seotud nõuete rahuldamisest.

Yahoo aktsia rallis täna pärast eile avalikustatud tulemusi. Kasum oli 38 sendi aktsia kohta, mis lõi sendiga analüütikute ootusi, 1,09 miljardi dollariline käive oli samuti oodatust parem. Tõelise hoo Yahoo aktsiale andis aga Alibaba, kelle puhaskasum eelmise aasta viimases kvartalis enam kui kahekordistus ning käive hüppas 66%. Yahoole kuulub Alibabast 24%.

Pärast lõpukella jäävad investorid ootama Google'i ja IBMi majandustulemusi. Homme päeval Eesti aja järgi kell 13:45 avalikustab enda tulemused Morgan Stanley.

Kõige eelpool väljatoodud ja paljude muude tegurite mõjul kerkis USA peamine aktsiaindeks S&P 500 täna 1,05%, sulgudes 1862,31 punkti peal. Viimase kolme päevaga on indeks tõusnud 2,56%, mis on kahe kuu suurim kolmepäevane ralli.

30 komponendiga Dow Jonesi tööstuskeskmine lisas tänasega 1,00% ning läks õhtule 16 424,85 punktil. Nasdaqi komposiitindeks sulgus 4086,23 punktil ehk 1,29% kõrgemal kui eile.

Kuld kallines tänasega 2 dollari ehk 0,13% võrra ning maksis 1302 dollarit untsi kohta. Barrel naftat kallines 0,16% ja maksis päeva lõpus 103,95 dollarit. Euro andis tänasega dollari vastu ära vaid 0,003% ning võrdus päeva lõpus 1,3815 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2014, 23:26
Otsi:

Ava täpsem otsing