Ruussaar: lähen ERRi kodurahu looma

17. aprill 2014, 00:00

Teisipäeval rahvusringhäälingu juhatuse liikmeks kinnitatud Ainar Ruussaar ütles, et kuigi tal pole ERRi programmidele otseselt midagi ette heita, tahaks ta näha olukorda, kus valitseb rahu, vaikus ja ajakirjanduslik meisterlikkus.

“Mul kõik kohad valutavad rahvusringhäälingu saatuse pärast. Kuigi mul pole rahvusringhäälingu programmidele laias laastus midagi ette heita, luban, et vastan küsimusele, mis tuleb esimesena ümber korraldada, juba mõne aja pärast. Loosung, millega sinna lähen, võiks olla “Koostöö, kompetents ja kodurahu!”,” ütles praegune uudisteportaali BNS peatoimetaja, teisipäeva õhtul ERRi juhatusse kinnitatud staažikas ajakirjanik ­Ainar Ruussaar, kelle ülesandeks saab kvaliteetse ajakirjandusliku sisu ja sõltumatuse tagamine.

Ruussaare sõnul ei tulnud tema juhatusse valimine talle üllatusena. “Jutt sellest käis juba nädalapäevad enne, aga konkreetne otsus eile õhtul oli ikkagi ­ootamatu,” sõnas ta kolmapäeval. Kunagine ETV pea­direktor Ruussaar valiti ERRi juhatusse sealt lahkuva liikme ­Hanno Tombergi asemel häälte­enamusega 6 : 2.

Küsimusele, kui kergelt tuli otsus pakkumine vastu võtta, vastas Ruussaar: “Olen olnud 25 aastat ajakirjanik ja olen 47aastane mees, ma ei hüppa pea ees katuselt alla.”

Ruussaar kinnitas, et tema lahkumine BNSi peatoimetaja kohalt rahvusringhäälingu juhatusse pole kindlasti nädalate küsimus, vaid pikem protsess. “Seda, kes saab BNSi uueks peatoimetajaks, ma täna öelda ei oska. Aga BNSist on ennegi inimesi ära läinud ja tagasi tulnud ning ka Ruussaar ise on ära läinud ja naasnud. BNS jätkab ikka samamoodi,” lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2014, 19:20
Otsi:

Ava täpsem otsing