Philipsi aktsia kaotas väärtust

Romet Kreek 22. aprill 2014, 12:50

Hollandi Royal Philipsi aktsia on täna langenud 5,7%, 23,505 eurole.

Maailma suurim valgustite valmistaja teatas esimese kvartali tulemustest, mis ei täitnud analüütikute ootusi. Esimese kvartali kulumieelne kasum (EBITA) vähenes aastaga 13 protsenti 368 miljonile eurole. Analüütikud ootasid 413 miljonile eurost tulemuste numbrit. Käive vähenes 5 protsenti 5,02 miljardile eurole, vahendab Bloomberg.

“Olulised valuutakursi muutuste mõjud, turu vastutuul ka Hiinas ja Venemaal ning meditsiinitehnika tehase seisak Clevelandis tõid kaasa tasase käibe ja EBITA languse,” ütles juhatuse esimees Frans van Houten. “2014. aasta saab olema keeruline, kuid me oleme jätkuvalt kindlad, et saavutame 2016. aasta keskpikad eesmärgid.”

Philips keskendub kasumlikumale ärile nagu LED valgustid, meditsiinitehnika ja heaolu tarbed, püüdes müüa DVD ja multimeedia ärisid. Van Houten sõnul on ta kindel, et veel tänavu saadakse need ärid müüdud, kuna potentsiaalsete ostjatega käivad kõnelused.

“Mööda pandi meditsiini ja valgustidega, seda nii käibes kui ka marginaalides,” seletas ABN Amro panga analüütik Marc Hesselink. “Kuid oluline on, et keskpikad eesmärgid säilitati.”

LED müük kasvas 37%, kuid kogu valgustusüksuse käive muutus vähe, kuna lambipirnide müük kukkus. “Valgustus näitab nõrkust,” ütles ING Banki analüütik Robin van der Broek. “Kui LEDi müük kasvab 37%, ei ole see hea märk arvestades, et üksuse aastane käive ei ole muutunud.”

Ettevõte kaebas, et Hiinas avaldab mõju valgustuse ärile majanduse aeglustumine. Samas läheb seal hästi õhupuhastusseadmete müük. Venemaal on saadud pihta nii nõrgema nõudluse kui ka kukkunud rubla tõttu. Et valuutakursi muutused on olnud suured, hoiavad mitmete riikide valitsused tagasi meditsiinitehnika ostuotsuseid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. July 2014, 11:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing