Kallimad korterid ostab ära Moskva venelane

Kaisa Gabral 24. aprill 2014, 13:08

Kinnisvarafrmade liidu konverentsil nenditi, et elukondlikus kinnisvaras on hetkel veel kõige suurem kasvupotentsiaal ning peamine korteriostja on täna kohalik eestlane. Kallimaid kortereid ostab Moskva venelane.

„Kuhu investeerida? Hetkel oleme vähemalt Tallinnas teinud oma panuse elamuarendusse – näeme selles kõige suuremat kasvupotentsiaali,“ rääkis Metro Capital Managemendi juhatuse liige Ain Kivisaar. Ta möönis, et peamine korteri ostja on tänasel päeval kohalik eestlane.

„Valdav korteriostja on täna kohalik eestlane, kes ostab endale elamiseks, kes on oodanud seda võimalust mitu head aastat, kuid nüüd on piisav valik ja vajadusel pangad ka toetavad. Järgmised peale eestlaste, sõltuvalt projektist, on välismaalased. Valdavalt venelased. Kallimas otsas ka Moskva venelased. Samuti Skandinaaviamaad, eesotsas soomlastega,“ kirjeldas Kivisaar valvakat klientuuri turul.

Raiko Uri Lumi Capitalist märkis, et nende ettevõte otsib eesotsas Soome ja Eesti erainvestoritega investeerimisobjekte. „Atraktiivne tundub lähipiirkonna jaekaubandus, mida toetab globaalne inimeste mõtteviisi muutuse trend. Enam ei taheta käia linna ääres 10 000m2 hüpermarketis. Inimesed tahavad rohkem osta kaupa kodu lähedalt, kui on vaja suuri koguseid, siis ostetakse internetist ja lastakse koju tuua – sinna liigub vaikselt ka Eestis turg,“ rääkis Uri.

Ta lisas, et tema hinnangul on elamukinnisvaras turule jõudmas ühe projektiga väikearendajad, kes panustavad sellele, et elamuhinnad tõusevad kuskil 20% ja usuvad, et on hiljem ligi 40% kõrgemad. „See sektor on läinud kindlasti keerulisemaks. Lumi Capitali objektid on olnud rohkem bürooobjektid, kuid siiani oleme tugevamatele ja kavalamatele alla jäänud,“ nentis Uri naerdes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2014, 09:39

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing