Mida oodata Tallinna Veelt?

Romet Kreek 24. aprill 2014, 11:37

Homme avaldab Tallinna Vesi oma I kvartali tulemused. Vaatame, mida ootavad analüütikud.

Swedbank ootab 5,23 mln eurost puhaskasumit, LHV pank aga 6,1 mln eurost puhaskasumit.

Swedbanki analüütikud ootavad, et Tallinna Vee I kvartali käive jääb mullusele ehk 12,65 mln eurosele tasemele. Puhaskasumi osas oodatakse 16% vähenemist 5,23 mln eurole. Tallinna Vee aktsia on saanud Swedbankilt hoia-soovituse 12,6eurose hinnasihiga.

„Eeldame, et EBITDA väheneb kulude inflatsioni tõttu 3% (7,4 mln eurot) ja puhaskasum väheneb ümmarguselt miljoni euro võrra, kuna me ei oota intressiswapi lepingute ümberhindlusest positiivset tulu,“ kirjutasid analüütikud.

Joonas Joost LHV pangast ütles, et kuna tariifid püsisid endiselt muutumatuna, siis peaks Tallinna Vee esimese kvartali käive olema suhteliselt samal tasemel eelmise aasta esimese kvartaliga. Ta oodab 12,8 mln eurost käivet.

„Eeldustel, et esimeses kvartalis ei tehtud olulisi kulutusi konkurentsiametiga kohtuvaidlusele ning et täna (eile - toim.) teavitatud heitvee tsingi- ja vasenormatiividele mittevastavusega ei kaasnenud olulisi kulusid, ootame ärikasumi 2,5% kasvu 6,3 miljonile eurole,“ jätkas ta. „Võimalik, et see aasta ei ole intressi swapi lepingute väärtuse muutus niivõrd soodne kui aasta tagasi, mille tulemusena jääb 6,1 miljoni eurone oodatav puhaskasum eelmise aasta tulemusele 1 protsendiga alla.“ 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2014, 14:13

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing