MSCI plaanib indeksisse lisada Hiina aktsiad

Juhan Lang 24. aprill 2014, 13:20

Morgan Stanley Capital International'i (MSCI) ettepanek lisada oma indeksisse mandri-Hiina aktsiad tekitab investorites paksu verd, sest välisinvestorid neid osta ei saaks.

Mitmed rahvusvahelised investeerimisfondid on ideed nimetanud „hullumeelseks“, „kohutavaks“ ja „ebaausaks“, kirjutab Bloomberg. Reaktsioon MSCI plaanile näitab kui palju peab president Xi Jinping veel ära tegema enne kui Hiina liitmist globaalsete turgudega.

Rahvusvahelised investorid on öelnud, et ettepanek on teostatav vaid siis kui Hiina loobub kapitali kontrollist, mis piirab juurdepääsu kohalikele väärtpaberitele. Templeton Emerging Marketsi’t ja 50 miljardit dollarit juhtiv investor  Mark Mobius tõdes,  et ta ei näe Hiina aktsiate indeksisse lisamisel mõtet, kuna piirangute tõttu enamik investoreid neid niikuinii osta ei saaks.

MSCI plaanib ettepaneku lisada enda juunis ilmuvasse 2014. aasta turu klassifikatsioonide ülevaatesse. Otsustamaks, kas lisada A-osakud, võtab indeksi koostaja Hongkongis baseeruva MSCI tegevdirektori Chia Chin-pingi kinnitusel tõenäoliselt ühendust 2000-3000 rahvusvahelise investoriga. Tema sõnul pole lõplikku otsust veel tehtud ja MSCI ootab investorite  seisukohti.

MSCI Hiina indeks on viimase nelja aastaga langenud 7,1 protsenti. Samal ajal on Shanghai indeks langenud 31%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. April 2014, 13:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing