Noorte suvetööd lähevad loosi

1321-aripaev 24. aprill 2014, 11:04

Täna avaldab sihtasutus Õpilasmalev tänavuste malevarühmade nimekirja oma kodulehel, mille hulgast saab iga Tallinna noor vanuses 13-18 endale just kõige õigema ja sobivama valida. Registreerimine algab 29. aprillil.

Eesootaval suvel võimaldab SA Õpilasmalev malevakohti ligi 1000 pealinna noorele, mis on 200 võrra rohkem kui möödunud aastal. „Nii linnaväliste kui ka linnasiseste malevakohtade arvu kasvamise tõttu saab ehk nii mõnigi möödunud aastal joone alla jäänud noor lõpuks oma esimese unustamatu malevakogemuse, mida veel aastaid positiivse sõnaga meenutada,“ rääkis SA Õpilasmalev juhataja Maarja Saavik.

Lisaks suurenevale malevlaste üldarvule, on oma 12. malevasuve ootuses sihtasutusel pakkuda noortele nii mõndagi uut. „Peamised tööülesanded on jäänud noortel ikka samaks, kuna seadus piiritleb üsna rangelt kuidas ja mida alaealine tööalaselt ette võtta võib, kuid püüame jätkuvalt pakkuda noortele uuel suvel uusi väljakutseid. Seepärast võib leida lisaks marjakorjamisele, heakorratöödele, turbarabahooldusele ja haljastustöödele uudsena abitöid kodumaa hotellides ja SPA-des. Igapäevast hotellimajandamist ja köögipoolt saavad noored lähemalt näha nii pealinnas kui ka Pärnus,“ selgitas Saavik.

Õpilasmalev on suunatud noortele vanuses 13-18 eluaastat, mille eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Möödunud aastal osales õpilasmaleva rühmades üle Eesti 4400 noort, neist 820 olid tallinlased.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2014, 11:04
Otsi:

Ava täpsem otsing