Puhkepäev. 5 aastat loovust Telliskivis

25. aprill 2014, 00:00

Telliskivi Loomelinnaku juubeliprogrammis toimuvate ürituste raames oodatakse linnarahvast linnaku tegemistest osa saama.

Telliskivi Loomelinnaku juubelil on rohkelt pööratud tähelepanu sellele, et pidustustele saaks tulla perega. “Seda on hästi võimalik teha kirbuturul, rattalaadal, töötubade päeval ning taimetoidupäeval,” loetles Telliskivi Loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere juubeliprogrammi üritusi.

Märksõnadeks rattakultuur ja perekesksus. Ootuspäraselt liidavad sündmused endaga küllaltki erinäolise publiku. Rattakultuuri Inspiratsioonipäevale on väga oodatud kinnisvaraarendajad, linnaplaneerijad ja rattahuvilistest ärksad linnakodanikud. Sünnipäevapidu võiks meeldida nooruslikele inimestele, kes peavad lugu heast live-muusikast. “Ja loomulikult ootame siia ka siinseid välismaalasi, turiste ja kõigi võõramaalastest sõpru, sest me usume, et loomelinnak ei ole tingimata “ainult kohalike saladus”, vaid väga hea võimalus külalisel avastada ka Tallinna väljaspool vana- ja südalinna,” arvas Matvere, toonitades, et Telliskivi Loomelinnak ei ole “ainult hipsterite koht”, vaid ikka kogu linnarahvale avatud.

Juubeliprogrammist leiab nii neid üritusi, mida on korraldatud varemgi, kui ka päris uusi algatusi. Traditsioonilisteks üritusteks on iganädalane kirbuturg ning mitmendat aastat toimuv taimetoidupäev 27. aprillil. Samuti Linnalabori poolt veetavad linnakuretked ehk ekskursioonid Telliskivi Loomelinnakus. Linnalabor korraldab sünnipäeva raames üritust teist korda. Sel aastal on teemaks rattakultuur ja kinnisvara arendamine just ratturite vajaduste vaatepunktist. Loomulikult on jutuks rattakultuur ka laiemalt, toimuvad ettekanded, debatid ja hääletused.

Elamusi kõigile viiele meelele. Uudseteks üritusteks on lisaks eile toimunud gurmeepäevale ka homme toimuv töötubade päev loomelinnaku poetänaval ning stuudiotes. Kokku on seal toimumas üle kümne töötoa, alates Kinobussi animatöötoast ja martsipanikujude maalimisest kuni ehete ja tooršokolaadi valmistamiseni. Kirbuturu raames toimub esmakordselt suur rattalaat, kus otse omanikelt tuleb müüki enam kui 60 jalgratast.

“Telliskivi Loomelinnakule on olulised loovus, mitmekülgsus, perekesksus ja linnaku külastajate vaimne ning füüsiline heaolu. Programm on üles ehitatud nii, et see annaks võimaluse lihtsalt nautida (pidu), enda loovust ja mõtteerksust rakendada (töötoad, Rattakultuuri Inspiratsioonipäev, linnakuretked) ning perega koos kvaliteetselt aega veeta (taimetoidupäev, töötoad),” tegi Matvere kiire ülevaate pakutavast.

 

Fookuses

 • Telliskivi Loomelinnaku 5. sünnipäev

24.–27. aprillil Tallinnas Telliskivis
Ajakava ja lisainfo: http://telliskivi.eu/juubel

 

Tasub teada

 • Linnaosade põnevaid üritusi mujal

XIII Supilinna päevad
21.–27. aprillil Tartus Supilinnas
Tiheda programmiga Supilinna
päevad on jaotatud erinevateks teemapäevadeks. Nädala algusest on järgemööda toimunud liikumise päev, meenutuste päev, jalutuspäev, talgupäev ja supipäev. Meelelahutuslike ürituste kulminatsioon on nädalavahetusel.
www.supilinn.ee/supilinna-paevad/2014

Karlova Päevad 2014
12.–17. mail Karlova linnaosas Tartus
Karlova päevad pakuvad mitmekülgset ja loovat programmi nii peredele, noortele kui ka vanadele. Ürituste keskmes on Karlova kui elukeskkonna teadvustemine ja tutvustamine. Ohtralt jagub ka meelelahutust.
www.karlova.ee

Kalamaja Päevad 2014
17.–18. mail Kalamaja linnaosas Tallinnas
Tänavuste Kalamaja Päevade kandev teema on Tuleviku Kala­maja. Sündmuste epitsentriks on festivali peaala, mis koosneb laadast, kohvikutealast, töötubade hoovist, lastealast ning pea­lavast. Peaalal peetakse tänavu maha ka Kalamaja ühine pidulik õhtusöök.
www.hooandja.ee/projekt/kalamaja-paevad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  24. April 2014, 15:54
  Otsi:

  Ava täpsem otsing