Visa valmistas tulemustega pettumuse

Fredy-Edwin Esse, California 25. aprill 2014, 07:46

Kaardimaksetefirma Visa teise kvartali tulemused valmistasid investoritele pettumuse.

Aasta esimese kolme kuuga teenis Visa puhaskasumina 1,6 miljardit dollarit ehk 2,52 dollarit aktsia kohta, mida on 26% rohkem kui aasta tagasi, vahendab MarketWatch. Firma käive kasvas aastases võrdluses 6,9%, 3,2 miljardi dollarini.

Thomson Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid keskmiselt 3,19 miljardi dollarilise käibe juures puhaskasumiks 2,18 dollarit aktsia kohta.

Aastaga kasvas Visa maksete maht 12%, tõustes 1,1 triljoni dollarini. Visa ja MasterCard on võitmas inimeste harjumuste muutumisest Ühendriikides, kus kaarditehinguid eelistatakse üha rohkem sularahale ja tšekkidele.

"Nagu oodatud, siis pehmem käibe kasv tulenes tugevnenud USA dollarist ja keerulisest aastasest võrdlusest ühekordsete tulude tõttu," kommenteeris tegevjuht Charles Scharf. "Me ootame, et see mõju kasvab veelgi praeguses kvartalis pärast mida peaks neljandas kvartalis taanduma."

Investorid müüsid järelturu kauplemises Visa aktsia ligi 4% miinusesse. Ilma selle languseta on aktsia aasta algusest 6% miinuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. April 2014, 07:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing