Eestis sünnib uusi ettevõtteid rekordtempos

30. aprill 2014, 00:00

Osaühingute juurdekasv oli Eestis tänavu esimeses kvartalis viimase kolme aasta kiireim ning ka aktsiaseltside arv vähenes kvartaliga vaid 27 võrra, mis on väikseim näitaja pärast 2007. aastat, selgub Äripäeva Infopanga analüüsist.

2014. aasta esimese kvartali jooksul kasvas äriregistris registreeritud osaühingute arv Eestis 3335 võrra. Seega lisandus keskmiselt iga päev 37 osaühingut. Ettevõtteid lisandus kõigisse 19 põhitegevusalasse, sh enim kaubandusse (615), kutse-, teadus- ja tehnikaalasesse tegevusse (493), haldus- ja abitegevusse (312), ehitusse (293) ning info- ja side sektorisse (253).

Aktsiaseltside arv kahanes kvartaliga 27 võrra. Kaks aktsiaseltsi registreeriti info- ja side, kinnisvaraalase ja kutse-, teadus- ja tehnikaalasel tegevusalal. Enim kadus aktsiaseltse töötlevas tööstuses, hulgi- ja jaekaubanduses ja veonduses ja laonduses, kus jäi kvartaliga aktsiaseltse viie võrra vähemaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. April 2014, 15:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing