Erik Karu: SMI on oma väike beebi

30. aprill 2014, 00:00

Eile avas kasiinoärimehe Armin Karu poeg Erik Karu koos äripartner Bert-Ken Raudbergiga uue väärismetallide otsemüügiettevõtte Smart Metal Invest Group OÜ. Tallink City hotelli kümnendal korrusel peetud avapeol loositi välja ühegrammine kullamünt, joodi kullalehtedega šampanjat ja söödi kullatud maasikaid.

Karu ütles, et on seotud ka Olympicu kasiinoga ja turundab Olybeti. “See SMI grupp on nii-öelda oma väike beebi,” lisas ta.

Kuidas Te väärismetallideni jõudsite? Noh, eks see ole see kuldne sära ikka. Tegelikult on väärismetallide puhul oluline mõista nende turvalisust ja pikaajalisust. Väärismetalli sära paelus mind juba varem ja teatavasti ka mu isa on väärismetallipositsioone hoidnud nii isiklikult kui ka ettevõtte baasil. Ma olen mõistnud, et riigipensionist ei piisa, et kindlustada endale turvaline tulevik, seega tuleb midagi ise selle nimel ette võtta ja miks mitte teha seda ise ja ka teistele pakkuda.

27aastasena olete seotud seitsme ettevõttega, kas peate end ärimeheks, ettevõtjaks või investoriks? See on väga hea küsimus. Kui tegelda õigete asjadega, siis võib olla ettevõtete juhtpuldis, ma pigem pean end ettevõtjaks. Praegu olen seotud ka Olympicu kasiinoga ja turundan Olybeti. See SMI grupp on nii-öelda oma väike beebi. Selle arendamine võtab kindlasti aastaid aega, aga see on suure perspektiiviga üllas ettevõtmine.

Milliseid põhimõtteid Te järgite, kui teete investeerimisotsuseid? Ratsionaalseid põhimõtteid. Pigem seitse korda mõõda, üks kord lõika. Uisa-päisa ei ole mõtet tegutseda ja tundmatus kohas vette hüpata. Teisalt aga, kes ei riski, see šampust ei joo, ja mõnes olukorras tuleb teha suuremaid otsuseid, lootes heale tähtede seisule.

Teiega käib alati kaasas Teie isa kuulsus, kas see ettevõtja ja investorina aitab kaasa või on hoopis takistav tegur? Eks seal on nii plusse kui ka miinuseid. Ühelt poolt mu enda isikuomadusi arvesse võttes ei ole lihtne. Kuna ma olen tüübilt ette­võtja ja uute asjade looja, siis kindlasti on raske sealt varjust üle hüpata. Aga ma annan endast parima ja üritan sealjuures ka perekonda ­aidata ning teha endast oleneva, et kõik osapooled oleksid rõõmsad.

Ka täna on siin Teie perekond. Kas vanemad hoiavad Teie tegemistel silma peal või on tegemist pigem piduliku toetusega? Täna on isa kindlasti veidi silma peal tulnud hoidma. Nende poolt on väga suur toetus. Eks see kõik on saanudki teoks tänu suurele lähedaste toele ja ega siin lihtsalt ei ole midagi. Pean kindlasti ka enda elukaaslase Laura külma närvi tänama, et eks see kõik  on millegi arvel tulnud. Iga päev on kellast kellani töö Olympicus ja eks une ja muu arvel on tulnud SMIga tegeleda.

Millised on plaanid, kas vallutada maailm? Visioon on kindlasti arendada nii palju, kui Olympicu kõrvalt jõuab, ja eks aeg näitab. Ettevõtmisel on kindlasti olulised põhimõtted, millele need on rajatud, ja kui need on piisavalt tugevad ja pikas perspektiivis potentsiaalikad, siis see on õige asi, millega tegelda.

 

 

Mis on mis

 • Smart Metal Invest (SMI)

Väärismetallide otsemüügi ettevõte.
Frantsiisipõhine ärimudel – isik, kes on ostnud SMI esindusõiguse, saab võimaluse ja õiguse kasutada loodud süsteemi, mis hoolitseb tooteportfelli, logistika, turundusmaterjalide, ettevõtte üldise arendamise ja muu eest.
Gisioon on tegutseda globaalselt. Esimene turg on Eesti, kust soovitakse laieneda Baltimaadesse, Skandinaaviasse ja Euroopasse. Pikemas perspektiivis on plaan liikuda pigem ida poole, ent see oleneb sellest, kuidas liigub majandus neis riikides.
SMI ei kasuta klassikalist jaemüügi turunduse meetodit, vaid rakendab otsemüügi­strateegiat, müües tooteid otse veebist.

 

 

 

Kommentaar

 • Ambitsioonikas vend

Ines Karu, Erik Karu õde ja äripartner
Kindlasti on Erik väga töökas ja ambitsioonikas, kes näeb selles ettevõtmises edu ja see on peamine. Ka ma ise käisin paar nädalat tagasi Šveitsis, kust ma tõin oma vennale vajalikku infot, ma loodan, et ta oskab seda hästi ära kasutada. Ma soovin, et nad mõtleksid laiemalt ja näeksid võimalusi, kuidas saaksid seda ettevõtmist kasvatada nõnda, et inimesed sellest kasu saaksid ja saaksid oma vara kasvatada.

 • Meie sõnumi toetaja on tervitatav

Alar Tamming, valuuta- ja kullafirma Tavid suuromanik
Ettevõtluse mõte on pakkuda elanikkonnale häid teenuseid ja kuna konkurents aitab pakkuda häid teenuseid, siis ta on alati tervitatav. Ma ütleks, et konkurent võiks olla meile koostööpartner. Mul on väga hea meel, kui meediasse jõuab samasugust sõnumit veelgi, nagu seni meie oleme edastanud. Iga iseseisva mõtlemisega inimene jõuab ühel hetkel selleni, et paber­raha on paberraha ja kuld on ikkagi kuld. Võidakse öelda, et kuld ei ole raha, aga ta on seda olnud 2600 aastat.
Maailmas on toimumas suured sündmused. Finantssüsteem on jõudnud kriisi äärele. Paberraha pikaajaline väärtus on alati olnud null, seda ütles juba Voltaire. Arvamus, et euro või dollar on igavene, läheb ulme valdkonda.  Praegu liigume hästi kiiresti tundmatusse tsooni.
Üks unts kulda võimaldas osta ülikonna aastal 1900, üks unts kulda võimaldab ka täna osta ülikonna.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  29. April 2014, 20:20
  Otsi:

  Ava täpsem otsing