Nordea Eesti kasum kasvas 92%

Romet Kreek 29. aprill 2014, 09:42

Nordea Eesti puhaskasum kasvas I kvartalis aastaga 91,7%, 7,8 mln eurole.

Panga kulu-tulu suhe püsis 48 protsendil, teatas pank.

Kasumi kasv tuli laenukahjumite vähesusest tänavu 44 000 eurot (mullu 3,76 mln eurot). Neto intressitulu kasvas 8,7%, kuid neto teenustasutulu vähenes 39,4%, 1,95 mln eurole.

„Nordea selgeks sihiks on eristuda nõustava kodupangana, kes pakub klientidele just tänases majanduskeskkonnas parimat nõu rahaasjade korraldamises. Kvartalitulemused näitavad, et meie jõupingutused klientide säästmis- ja investeerimisharjumuse suurendamisel on hakanud vilja kandma,“ ütles Nordea panga juht Andreas Laane.

„Aasta esimese kvartali tulemusi mõjutas tänavu suurel määral üleminekuprotsess SEPA-le ning sellega seotud vajalikud investeeringud ning arendustööd. Pankade kasumikasvu mahule ja kiirusele seavad aina enam väljakutseid turgu reguleerivad nõuded ja direktiivid,“ lisas Laane.

Nordea Eesti klientide hoiuste maht on aastaga kasvanud kokku 20%, sealjuures eraisikute hoiuste maht on kasvanud 23% võrra, ületades 340 miljonit eurot. Nordea hoiuste ja laenude suhe on aastaga kasvanud 38%-lt 45%-le.

Nordea Eesti laenuportfell ulatus märtsi lõpus üle 3,1 miljardi euro, millest liisinguportfell moodustab 629 miljonit eurot. Sealhulgas moodustas ettevõtete laenu- ja liisinguportfell üle 1,9 miljardi euro ja eraisikute laenu- ja liisinguportfell üle 1 miljardi euro. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas eelmise aastaga võrreldes 3%, ettevõtete laenu- ja liisinguportfell on jäänud samale tasemele. Klientide arv on aastaga kasvanud 8,1%, peamiselt on lisandunud igapäevapanganduse kliente, kuid suurenenud on ka liisingu- ja pensionifondide klientide arv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2014, 11:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing