Nokia: uus juht ja suur kasum

Juhan Lang 29. aprill 2014, 09:52

Nokia üllatas täna avaldatud esimese kvartali tulemustes võrguseadmete müügi kasumi kasvu ja uue juhi nimetamisega.

Ettevõtte teatel kasvas võrguseadmete ärikasum aastaga 10 protsenti ehk 216 miljoni eurole, ületades võimsalt analüütikute ootusi. Reutersi analüütikute keskmine kasumiootus oli kõigest 143 miljonit eurot ehk kolmandiku võrra madalam.

Nokia puhaskasum aktsia kohta kvartalis oli 0,04 eurot. Turu ootus oli 0,03 eurot. Ettevõte teatas ka, et tuleval kuul asub ettevõtet juhtima endine võrguseadmete tootmise üksuse (Nokia Solutions and Networksi) juht Rajeev Suri. Samuti lubas ettevõte maksta aktsionäridele 2,25 miljardi euro väärtuses dividende.

Kontserni teatel langes tiheda konkurentsi tõttu mobiiliseadmete müük esimeses kvartalis 30%. Läinud nädalal müüdi probleemne üksus 5,44 miljardi euro eest lõplikult Microsoftile. Nokia puhaskahjum oli 239 miljonit ehk 12% vähem kui mullu. Firma tulud langesid mullusega võrreldes 16%, 2,6 miljardile.

Helsingi börsil noteeritud Nokia aktsia reageeris tänastele tulemustele 7 protsendi suuruse tõusuga. Aasta algusest on aktsia langenud 7,5%. 42 Bloombergi analüütikust 17 on andnud väärtpaberile ostusoovituse, samal ajal kui 18 neist soovitab aktsiat hoida. Müügisoovituse on andnud seitse analüütikut.
 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. April 2014, 12:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing