Kaisa Gabral • 30. aprill 2014 kell 14:14

Ligi: omanikuna huvitun kasumist

Eesti Energia majandustulemustele rahandusminister Jürgen Ligil etteheiteided ei ole, sest käibe suuruse või elektri jaeturu osa asemel huvitavad teda kasumlikkus ja maksutulu.

„Elektri tootmise võime ja varustuskindlus on olnud tagatud, ülioluline on ettevõtte panus Kirde-Eesti tööhõivesse. Ka selliseid strateegilisi eesmärke nagu maksimaalne tulu põlevkivitonnilt ning kliimapoliitika riski maandamine on Eesti Energia silmas pidanud,“ rääkis Ligi.

Ta lisas, et lähiaja ootused on seotud eelkõige õlitööstuse töö stabiliseerimise ja Jordaania projektiga, mitte ebamõistlike ambitsioonidega avatud elektriturul. 

Eesti Energia teatel vähenes ettevõtte käive esimeses kvartalis võrreldes möödunud aastaga 19% olles 226 miljonit eurot. Hoolimata sellest suutis ettevõte kasvatada kulumieelset ärikasumit (EBITDA) 14%. Käibe langust mõjutas enim väiksem elektrienergia müük, mis langes aastataguse ajaga 36%.

Hetkel kuum