33% projektidest lõpetatakse kavandatud eelarvega

Maarit Eerme 02. mai 2014, 14:56

2013. aastal KPMG läbi viidud projektijuhtimise edukust puudutava uuringu tulemustest selgub, et 2012. aastal suudeti ainult 33% projektidest lõpetada kavandatud eelarvega.

Projektijuhtimise koolitaja ja Projektijuhtimise Aastakonverentsi üks esinejatest Algis Perens rääkis, et USA turu-uuringute firma Aberdeen Group viis 2012. aastal läbi uuringu “Project Management in Professional Services: Managing People for Profits”, mis keskendus projektijuhtimise edu- ja ebaedu põhjustele. Ebaõnnestumiste põhjustena nimetati 53% juhtudest halvasti määratletud nõudeid projekti lõpptulemile, 31% juhtudest muutusi, mis viidi sisse peale projekti algust, 21%  juhtudest liiga väikest meeskonda ja 19% juhtudest liiga pikka otsuste vastuvõtmise aega.

„Projekti ebaõnnestumine ja eelarve ületamine mõjutab otseselt nii projekti tellijaks olevat kui projekti teostavat ettevõtet,“ ütles Perens. Lisades, et mõni suurem ebaõnnestunud projekt võib oluliselt halvendada ettevõtte finantstulemust ning õnnestunud projekt aga tuua uusi tellimusi ja kliente. „Seetõttu on väga oluline, et käivitatavad projektid lõppeksid õigeaegselt ja oleksid kasumlikud.“

Kuidas võimalikke probleeme ennetada ja tagada projektide eelarves ja ajagraafikus püsimine, sellest räägitakse 21. mail toimuval Äripäeva Projektijuhtimise Aastakonverentsil: Maksimaalse kasumlikkuse saavutamine Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses.

Konverentsil räägitakse veel Iean mõtlemisest, riigieelarve projektist, rahvusvaheliste projektide õppetundidest ning ettevõtjad räägivad enda kogemusi projektide juhtimisel. Päeva alguses jagab psühholoog Voldemar Kolga mõtteid, miks on efektiivsus oluline ja millised on selle mõõted ning päeva lõpetab ERRi juhatuse nõunik Heidy Purga, kes keskendub motivatsiooni hoidmisele projekti vältel.

Veel esinevad Tiit Valm, Kaarel Krinal, Peeter Tamm, Terje Alliksoo, Sigrid Saar, Aivo Pedak, Martin Napa ja Marika Tuusis.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2014, 16:19
Otsi:

Ava täpsem otsing