USA gigandid liitusid sanktsioonidega

02. mai 2014, 13:47

USA päritolu IT suurfirmad Microsoft, Oracle, Symantec ja Hewlett-Packard (HP) liitusid samuti sanktsioonidega Venemaa isikute ja pankade vastu ning võivad lõpetada nendega koostöö sootuks, kirjutas Gazeta.ru Selline olukord sunnib Venemaad looma sarnaselt rahvuslikule maksekeskkonnale ka omad IT-lahendused.

Lehe allikate väitel on osade programmide tugiteenuste lõppu Vene pankades oodata juba lähipäevadel. Ettevõtete esindajad käivad pankadega vestlemas, pangad juba otsivad võimalusi asendada USA IT-firmade tarkvaratooteid. Samuti lõpetas HP sanktsioonide alla sattunud pankadele riistvaratarned, millele samuti otsitakse alternatiive.

Pangad Rossija, SMP Bank ja Sobinbank lehe kommentaaripalvele ei vastanud. Investcapitalbank teatas, et pole ametlikku teadet sanktsioonide kehtestamisest IT-partnerite poolt saanud. Microsoft keeldus kommentaaridest, Oracle ja HP ei vastanud küsimustele. „Symantec traditsiooniliselt ei jaga kommentaare geopoliitilise olukorra kohta. Teeme kõik, et järgida riikide seaduslikke nõudeid, olgu need kohalikud või rahvusvahelised nõudmised,“ ütles ettevõtte Venemaa, SRÜ ja Iisraeli regiooni direktor Andrei Võðlov.

Vene ettevõtetest kasutab välistarkvara 92%. USA on kehtestanud sanktsioonid 18 Vene ettevõttele, mis on seotud pangandus-, energeetika- või taristuvaldkonnaga. Pärast seda, kui Visa ja Master?ard kehtestasid sanktsioonid osade Vene pankade vastu, alustas Venemaa keskpank oma maksesüsteemi väljatöötamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2014, 14:05

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing