Williamsi tulud kasvasid

Juhan Lang 02. mai 2014, 11:02

Ainsa vormel-1 meeskonnana oma aktsiad börsil noteerinud Williams Grand Prix Holdings PLC  (WGF1) mullused sissetulekud kasvasid neljandiku võrra.

Kontserni mullune kogutulu kasvas viiendiku võrra, 132,4 miljoni naelani. 12 miljoni naelani küündiv EBIT (tegevuskasum) aasta varasemaga võrreldes enam kui kahekordistus.

Ettevõtte täna avaldatud majandusaasta aruande põhjal tingis nii käibe kui kasumi kasvu ühekordne sponsorlusmakse, mis tuli peamiselt vormel-1 divisjoni 108,5 naelale kasvanud tuludelt. Aasta varem oli see summa 86,4 miljonit naela ehk  20% väiksem.

Vormel-1 tehnoloogiat turustava allüksuse Williams Advanced Engineering tulud ületasid 15,6 miljoni naelaga 2012. aasta tulemusi 100 tuhande naela võrra.

Kontserni bruto laenukohustused vähenesid 4,6 miljonilt naelalt 2012. aastal mullu 3 miljonile naelale. Tänavu esimeses kvartalis sulges ettevõtte kaks allüksust (Williams Hybrid Power ja Technology Centre) Kataris. Kasum aktsia kohta mullu pea kolmekordistus, olles 123,91 penni, võrreldes tunamulluse 47,39 penniga.

Vormelitiimi asutaja ja suuromanik Frank Williams tõdes ametilikus teadaandes, et ehkki rallirajal oli 2013. aasta meeskonnale vaevaline, avaldatakse tulemused ajal, mil Williamsis on palju optimismi.

„Oleme tänavust hooaega hästi alustanud ja loodan, et suudame jätkuvalt oma tegevust parandada,“ märkis ta. „Tegime talvel äriliselt läbi tubli edasimineku ja oleme fännidele ning partneritele lojaalsed. Need iga-aastased tulemused tõestavad, et ajame jätkuvalt oma äri vastutustundlikult ja loovad kasvu aluse."

Williamsi tegevjuht Mike O'Driscoll ütles, et vormel-1 inseneritiim on oluliselt tugevnenud. Samuti ollakse rahul pikaajalise lepinguga autotootjaga Mercedes-Benz. „See on juba tõestanud oma väärtust ning toetanud hooaja tugevat algust,“ tõdes ta.

Williamsi aktsiad on alates kolme aasta tagusest noteerimisest Frankfurdi börsil langenud 21,5% jäädes praegu 19 euro piirile. Tänavu on aktsia langenud 3,4%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2014, 17:30
Otsi:

Ava täpsem otsing