Kotka: 10 miljonile välismaalasele digitaalne Eesti ID-kaart

Mari Mets 05. mai 2014, 17:05

Valitsus on kiitnud heaks idee väljastada välismaalastele digitaalsed Eesti ID-kaardid, et ühendada aastaks 2025 Eestiga 10 miljonit inimest, kes saaksid siin investeerida ning võtta osa kohalikest e-teenustest, kirjutab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT-asekantsler Taavi Kotka oma blogis.

„Digitaalne ID-kaart võiks olla välismaalasele kõva argument Eestisse investeerimiseks, sest praegu on välismaa kodanikel keeruline lüüa kaasa Eestis registreeritud firmade juhatuse töös, kuid digitaalse ID-kaardiga tagatud digiallkirja võimalus lahendaks selle mure,“ selgitab Kotka.

24. aprillil valitsuses heaks kiidetud digitaalsete ID-kaartide süsteem käivitub juba selle aasta lõpus.Esimesi tulemusi võiks süsteem näidata 2015. aasta hakul.

„Nii Euroopa Liidus kui ka väljaspool on ettevõtjaid ja investoreid, kes sooviksid luua ELis oma firmat või lihtsalt siin investeerida. Mittekodanike digitaalse ID-kaardiga saaksid need investorid ja ettevõtjad avada omale Euroopa Liidus ühe päevaga pangakonto. Lisaks saaksid välismaalased osa ka Eesti digitaalsest maksusüsteemist. Eesti oleks atraktiivne riik investeerimiskontot vajavatele ettevõtjatele, mis tähendaks meie ettevõtetele palju uusi kliente ja investeeringuid,“ kirjutab Kotka.

Digitaalsete ID-kaartide peamine sihtgrupp on välismaised investorid, ettevõtjad, Eesti ettevõtete heaks töötavad välisspetsialistid ning nende kliendid ja partnerid, välisteadlased ja -tudengid.

Loe pikemalt Taavi Kotka ingliskeelsest blogist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2014, 08:53
Otsi:

Ava täpsem otsing