Austraalia aktsiad püüavad kuue aasta tippu

Juhan Lang 05. mai 2014, 15:17

Austraalia rekordmadalad intressimäärad kasvatavad eluaseme- ja tarbijakulutusi. Tänu sellele tõusis Austraalia börsi liikumist jälgiv S&P/ASX 200 indeks aprillis kuue aasta kõrgeima taseme lähedale.

Rohelise mandri juhtiv aktsiaindeks S&P/ASX 200 sulgus täna 5462 punkti juures ehk kuue aasta kõrgeima taseme lähedal alates 2008. aasta juunist, mil see näitaja oli vaid poolteist protsendipunkti kõrgem.

Bloombergi kasumiprognoosi järgi on S&P/ASX 200 indeksi P/E (aktsia hinna ja kasumi suhe) 17,34 ja järgmise poolaasta oodatav suhtarv 15,35. Austraalia SKP kasv kiireneb Bloombergi analüütikute prognooside järgi tänavu 2,8%, võrreldes mulluse 2,4%ga.

32 miljardi dollari eest klientide raha paigutav Equity Trustee investeeringute juht George Boubouras ütles Bloombergile, et tänu madalatele intressidele ja paranevatele globaalsetele väljavaadetele on mõni lisaboonus tuleviku tuludele garanteeritud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2014, 15:17
Otsi:

Ava täpsem otsing