Komisjon kiitis 1000euroste arvete eelnõu heaks

06. mai 2014, 00:00

Eile pärastlõunal jõudis riigikogu rahanduskomisjon häältega 6 : 4 otsusele esitada parandusettepanekud läbinud käibemaksuseaduse muudatuse eelnõu riigikogule vastuvõtmiseks. Komisjoni esimehe Rannar Vassiljevi sõnul on mitu küsimust veel õhus.

Kui riigikogu kiidab palju kõneainet tekitanud käibemaksuseaduse muudatuse heaks ja president selle kinnitab, tuleb edaspidi näidata käibemaksu deklaratsiooni lisas kõik enam kui 1000eurosed arved. See on paljude ettevõtjate sõnul põhjendamatu lisakoormus.

Sotsiaaldemokraat Vassiljev ütles, et lõpphääletuse läbinud eelnõu on oluliselt parem kui sügisel arutluse all olnud versioon. “Kõikvõimalikud riived Euroopa õiguse suhtes on sealt likvideeritud, samamoodi ka probleemid, mis olid notarite ja advokaatidega. Endiselt jääb õhku hindamise küsimus: kas meede on proportsionaalne sellega, mida saavutada tahetakse,” ütles ta.

Kuigi koos analüüsiga esitati rahanduskomisjonile üle saja lehekülje põhjendusi, ütles Vassiljev, et selle põhjal ei saa otsustada, kas muudatusest laekuv tulu riigikassasse ning ettevõtluskeskkonna paranemine on piisav, et suurendada ettevõtete aruandluskohustust. Eelnõu vastuvõtmisel polnud kõik komisjoni liikmed kohal ning Vassiljevi sõnul üksmeelt ei saavutatud.

Ta lausus, et see tekitab ettevõtjatele kindlasti täiendavat koormust ja nad peavadki seda enda seisukohast vaatama, samas on seadusandja ülesanne panna kõrvuti ettevõtjate täiendavad kohustused ja teisele poole üldise maksukeskkonna paranemine ja täiendav maksulaekumine riigile. “Eks selle proportsionaalsus on nüüd presidendi hinnata, sest sügisel välja kuulutatud eelnõu ta ju vastu ei võtnud,” sõnas Vassiljev.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. May 2014, 20:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing