Altia Eesti teeb jõulise kasvu

06. mai 2014, 14:00

Alkoholitootja Altia Eesti kolmekordistab miljoniinvesteeringu järel ekspordi ja toodab varasemast 70% rohkem.

Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets ütles, et jõuline toodangu- ja ekspordikasv tuleneb Altia Corporationi otsusest tuua Eestisse grupi Baltimaade tootmise ja müügi keskus. Samuti hakatakse nüüd siin valmistama mitut Põhjamaade turule mõeldud Altia Corporationi toodet. 

Tänu 0,9 miljoni euro suurusele investeeringule tõuseb Altia Eesti aastane ekspordimaht praeguselt 1 miljonilt liitrilt 3 miljonile liitrile ehk 2 miljonilt eurolt 5,7 miljonile eurole. Altia ekspordiriigid on Läti, Rootsi, Soome, Taani, Armeenia, Hispaania ja Norra. Ettevõttesse tekib 10 uut töökohta.

Mets märkis, et Rootsist ja Taanist toodi Eestisse näiteks Xanté liköör-konjaki ja 1-Enkelt bitteri tootmine. „Nõudlikul Skandinaavia turul tuntud kaubamärkide tootmise Eestisse toomine on tunnustus Eesti tööstusele ning see annab panuse Eesti ekspordi suurenemisse,“ rõhutas Mets.

Metsa sõnul aitab ekspordimahu suurendamine vähendada ettevõtte riske, mis tulenevad Eesti aktsiisipoliitika ettemääramatusest. „Juba praegu maksavad kange alkoholi tootjad müügitulust enam kui poole aktsiisiks,“ ütles Mets. „Et tagada tehase pidev ja stabiilne töö, on eriti oluline omada piisavaid ekspordimahte. Ootamatu aktsiisitõus jätaks ainult Eesti turule tootmise korral tehase- ja laotöötajad kaheks-kolmeks kuuks tööta.“

Altia Eesti müügitulu kasvas 2013. aastal ligi 6%, ulatudes 32,5 miljoni euroni, millest ettevõte maksis Eestis aktsiisiks 17,6 miljonit eurot.

Altia Eesti tuntuim kaubamärk Eesti turul on Saaremaa Vodka. Ettevõte turustab ka mitmeid tuntud rahvusvahelisi kaubamärke, näiteks Meukow ja Campari. Ettevõte esindab näiteks Larseni ja Renault’ konjakit ja Ibise brändit.

Soome, Rootsi, Norra, Taani, Eesti ja Läti turul tegutseva Altia Corporationi kogukäive ulatus mullu 475,8 miljoni euroni ning ärikasum 17,4 miljoni euroni; kontserni puhaskahjum oli 3,1 miljonit eurot. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. May 2014, 14:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing