Aston Martin – Briti luksuslik rämpsemitent

07. mai 2014, 00:00

Briti luksusautode tootja Aston Martini arendusstrateegia põletab raha, mistõttu on analüütikud hakanud andma firma võlakirjadele müügisoovitusi, vahendas Bloomberg. Ettevõte kulutab 500 miljonit naela, et arendada kütuseefektiivsuse tehnoloogiaid ja laiendada tootevalikut. Loodetakse, et 2016. aastaks suurendavad uued mudelid müüki kaks korda, lisaks tahetakse suurendada edasimüüjate hulka väljaspool Euroopat.

“Järgmisel paaril aastal viime ellu meie 101aastase ajaloo suurima investeerimisprogrammi, millega valmistame ette uute ja vaimustavate toodetega tulevikku,” ütles ettevõtte finantsdirektor Hanno Kirner 28. aprillil.

Inglismaal Gaydonis tegutsev Aston Martin on üks väheseid luksusautotootjaid, mis ei kuulu mõnele suuremale autotootjale.

Rämpsvõlakirjad. Aston Martini 304 miljoni naelane 9,25% kupongiga 2018. aastal lõppev võlakirjaemissioon sai Societe Generale’ilt müügisoovituse.

Kuigi ettevõtte märtsis emiteeritud 165 miljoni dollariline 10,25% kupongiga 2018. aasta võlakirjade müük suurendas likviidsust, on see kasvatanud ka võlakoormat. See pani reitinguagentuuri Standard ja Poor’si alandama ettevõtte võlareitingut ühe pügala võrra tasemele B. Madalaimast investeerimisjärgust ehk kvaliteetvõlareitingust lahutavad Aston Martinit reitingutasemed B+, BB-, BB, ja BB+. Märtsikuine emissioon sai kaks astet madalama reitingu, CCC+.

Autotootjat on toetanud Londonis asuv erakapitalifond Investindustrial, kelle varasemate varade seas oli 2012. aastal Audile müüdud mootorrattatootja Ducati.

“Neil on väga tugev bränd, mistõttu leiavad nad endale alati ostja,” ütles Barclaysi analüütik Christophe Boulanger. Mullu teatas Daimler kuni 5% osaluse ostust Aston Martinis – see oli vaid üks osa tehnoloogia jagamise koostööst. Boulangeri sõnul vajab ettevõte rohkem sellist tuge. “Neil on vaja, et Daimler nad ära ostaks.”

Aston Martini sõidukitele on head turundustööd teinud James Bond 11 filmis. Näiteks “Skyfallis” sõidab ta hõbedase DB5ga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2014, 18:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing