SEB pakub investorile võimalust kriisiriikides

06. mai 2014, 13:34

SEB pakub uut investeerimishoiust euroala võlakriisis keskset rolli mänginud Hispaania, Portugali ning Itaalia aktsiaturgudele.

SEB säästmise ja investeerimise valdkonna äriarendusjuht Ülle Mathiesen märkis, et Euroopa seniste murelaste Hispaania, Portugali ja Itaalia tõusvad aktsiaturud ja langevad intressimäärad näitavad, et turu usaldus piirkonna vastu on taastumas ning investorid soovivad sellest osa saada.

„Kolme riigi majanduse olukorra paranemist toetab majanduskasv nii globaalselt kui ka Euroopa tugevamates riikides. Samuti vähendavad madalamad intressimäärad riikide kõrgeid võlateenindamise kulusid, mis omakorda annab tõuke majanduskasvuks. Aktsiaturgude teekond ei saa kindlasti olema otsejoones ülespoole, kuid pikemas perspektiivis on regioon muutumas atraktiivseks, võrreldes teiste arenenud tööstusriikide turgudega,“ märkis Mathiesen.

Hispaania majanduskasvuks oodatakse tänavu 0,9% ja 2015. aastal 1,0%. Itaalia majandus peaks strukturaalsete reformide mõjul kasvama tänavu 0,6% ning kasv jõuab prognooside põhjal 2018. aastaks 2,0%ni. Portugali majandust veavad sisetarbimine ja tugev ekspordikasv. Ootused majanduskasvule on vastavalt 1,2% aastal 2014 ja 1,5% aastal 2015.

Uue investeerimishoiuse müügi alguskuupäev on 04.06.2014 ja pikkus 4 aastat. Minimaalne hoiusumma on 100  eurot .

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. May 2014, 13:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing