Palts: seadus näitab ministri suhtumist

07. mai 2014, 15:35

1000euroste arvete seadus koormab ettevõtjaid kuni 80 miljoni euroga aastas ja pole seetõttu mõistlik, ütles Tõnis Palts käibemaksuseaduse muutmise eelnõu kolmandal lugemisel.

Paltsi (IRL) sõnul on 1000euroste tehingute deklareerimist kohustava seaduse rakendumisest tulenev koormus valitsussektorile ja erasektorile kokku suurem kui loodetav tulu. "Kuigi maksuaugu vähenemisega loodab valitsus saada 30 miljonit eurot lisatulu, siis ettevõtlusorganisatsioonide hinnangul võib täiendav koormus ettevõtjatele ulatuda kuni 80 miljoni euroni aastas," rääkis Palts.

Paltsi sõnul pole kritiseeritud eelnõu sisuliselt muudetud. "President põhjendas seaduse väljakuulutamata jätmist ebaproportsionaalsusega ning see vastuolu on siiani lahendamata. Selleks, et saada 250 miljoni euro suurusest maksuaugust kätte vaid 30 miljon eurot, pannakse lisakoormus kõigile ettevõtjatele," lausus Palts.

Paltsi sõnul puudub rahandusministeeriumil mõjuanalüüs, mis annaks ülevaate sellest, kui suur koormus ettevõtetele lisandub. Korraliku analüüsi puudumine näitab Paltsi sõnul rahandusministri arrogantset suhtumist ettevõtjatesse.

Riigikogu võttis täna vastu käibemaksu seaduse muudatuse, millega peavad maksukohustuslased hakkama käibedeklaratsiooni lisas andma detailset infot üle 1000euroste tehingute kohta.

Teist korda menetluses olnud seaduseelnõu võeti vastu 45 poolt- ja 30 vastuhäälega. Eelnõu vastu olid Keskerakond ja IRL.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. May 2014, 15:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing