Puhkepäev. Kevadsuvine mõisaromantika

09. mai 2014, 00:00

Eestimaa kaunites mõisates toimub kevadel ja suvel palju põnevat.  Programmid on varakult valmis ning ootavad juba praegu külastajate puhkuse­plaanidesse lülitamist.

Maikuu pühapäevadel vältab Kadrioru kunsti­muuseumis "Lossimuusika" kontserdisarja programm, mille raames kõlavad valdavalt Viini klassikalise koolkonna ja 19. sajandi heliloojate kammermuusika teosed. Esitajateks eesti interpreedid.

Sel pühapäeval toimuval kontserdil astuvad lossisaalis üles Aet Ratasepp (viiul), Johanna Vahermägi (vioola), Greta Ernesaks (tšello), Mati Lukk (kontrabass) ja Mati Mikalai (klaver), kelle esituses kõlab Johann Georg Albrechtsbergeri ja Franz Schuberti muusika.

Üks esimesi juuni alguses toimuvaid mõisamuusika üritusi on neljast kontserdist koosnev "Palmse mõisa muusika". Täpsemalt on kavas vaba­õhukontserdid, mis tänavu on seotud maestro Eri Klasi 75. sünnipäevaga.

Teist aastat Palmse mõisakompleksis aset leidev kontserdisari on unikaalne oma kauni toimumispaiga poolest. Omalaadne "veemuusika" lava on rajatud otse mõisatiigi keskele, mis võimaldab korraldajatel kasutada mitmeid vaatemängulisi efekte.

7. juunil kell 18 on seal kavas Antonio Vivaldi ja Astor Piazzolla muusika kontsert "Aastaajad" Tallinn Kammerorkestri esituses, solistiks on Arvo Leibur. Sama päeva õhtul kell 22 astub üles Koit Toome koos Üle-eestilise Noorte Sümfooniaorkestriga. Järgmine päev on Eri Klasi juubelikontsertide päralt.

Juunis ja juulis tiheneb üritusteprogramm veelgi. Hüüru mõisas näeb lavastust "Head ööd ema", Kukruse Polaarmõis ning Loona, Raikküla, Vana-Antsla mõisad võõrustavad kontserte sarjast "Eesti mõisad 2014", samuti on tihe kontsertideprogramm ka Vihula mõisas.

 

Fookuses

 • Sündmused mõisates

Alatskivi loss
20.07 Hedvig Hansoni ja Andre Maakeri ühiskontsert "Puudutus"
www.piletilevi.ee

Cantervilla loss
15.07 Hedvig Hansoni ja Andre Maakeri ühiskontsert "Puudutus"
www.piletilevi.ee

Hüüru mõis
1.06 alates mängitakse mõisas juba mitmendat hooaega järjest lavastust  "Head ööd, ema", mille autoriks Marsha Norman (Pulitzeri Preemia 1983). Näidendi tegevus toimub lese Thelma Catesi ja tema lahutatud tütre Jessie kodus. Tütar otsustab end tappa, ema proovib seda ära hoida. Osades Helgi Sallo ja Anne Veesaar.
www.piletilevi.ee

Kadrioru loss
11.05 ja ka teistel maikuu pühapäevadel vältab Kadrioru kunstimuuseumis ''Lossimuusika" kontserdisarja programm, mis koosneb valdavalt Viini klassikalise koolkonna ja 19. sajandi heliloojate teostest. Kontserdile eelneb vestlusring kell 16.15 lossi banketisaalis.
www.kadriorumuuseum.ee

Kukruse Polaarmõis ning Loona, Raikküla, Vana-Antsla mõis
16.–20.07 vältab kontserdisari "Eesti mõisad 2014". Esinevad barokkansambel Corelli Consort, Lilian Langsepp ja kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.
www.corelli.ee

Padise klooster
16. ja 17.05 kontsert "Ühe lossi hääled". Esineb Fääri saarte lauljatar Eivor ja ansambel "Unenäopüüdjad".
www.piletilevi.ee

Palmse mõis
7. ja 8.06 on kontserdisari "Palmse mõisa muusika". Kavas on neli kontserti, kus esinevad Tallinna Kammerorkester, Arvo Leibur, Koit Toome, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Tallinna Linnateatri meeskvartett, Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson, Diana Klas ja  Ivo Linna jt.
www.palmse.ee/muusika

Puurmani loss
29.05 kontserdisarja "Mõisaromantika" raames toimub Corelli Musicu kevadkontsert "Oboehaldjas".
www.corelli.ee/kontserdid 

Pädaste mõis
11.05 tähistatakse mõisas emadepäeva lõunaga. Lisaks on võimalik mõisas puude otsas ronida, aednikuga korjeretkel söödavaid taimi käia noppimas jm põnevat teha. Suve jooksul toimub lisaks mitmeid kontsert-õhtusööke, näiteks helilooja Riho Esko Maimetsa autoriõhtu, kus esineb kvartett Insomnia.
www.padaste.ee/ee/events

Vihula mõis
Maikuu jooksul toimub mõisas ürditeede pimedegustatsioon, kevadkontsert, kus esinevad Paul Kristjan ja Indrek Kalda, muuseumiöö,  viina degustatsioon jpm. Akustilise kontsertseeria "Vihula mõisa suvemuusika" raames esinevad seal suvel juulikuu neljapäevadel ka Eesti tuntud artistid. Esinejate hulgas on Marko Matvere, Birgit Õigemeel, Zorbas, Kõrsikud, Tanel Padar jt.
www.vihulamanor.com

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  08. May 2014, 16:29
  Otsi:

  Ava täpsem otsing