Savisaar ei pese ennast kunagi

09. mai 2014, 00:00

Sellal kui paremerakonnad teineteise võidu tõestavad, et nemad pole Savisaar, teatab Savisaar enne Euroopa päevaks saanud “võidupüha”, et tema kingib Arnold Rüütlile maad.

Õigemini tahaks kinkida, aga paha riik ei lase: vaja oleks seadust muuta. Savisaar teab, et ega seaduse muutmine päeva pealt ei käi. Peaks Rüütli maised päevad enne kingituse vastuvõtmist otsa saama, saaks tema pikalt ja mõnuga õiendada, kuidas suurel riigimehel riigi süül linna kingitus saamata jäi. Rüütel, lubage meelde tuletada, on 85. Miks siis ometi tuleb Savisaarel nüüd see mõte talle maad kinkida?

Suhtleb valijatega. Eesti Päevaleht arvab, et Savisaar püüab niimoodi ennast “pesta”, sest olevat paljude valijate silmis ennast venemeelsete avaldustega määrinud. See on soov­unelm. Savisaar ei “pese” ennast kunagi. Savisaar räägib ikka nendega, kelle meeles tekitab Rüütel igatsust nõukaaja järele. Ta kõnetab neid, kellele Rüütel meenub Eesti NSV ülemnõukogu esimehena. Ja kõigi nende teiste nõukaaegsete ametipostide tõttu, mis tema CVd kaunistavad.

Ehk siis: Savisaar räägib oma valijatega. Nendega, kelle puhul on mõtet nõukanostalgia nupule vajutada. Küll teadis Rahvaliitki omal ajal Rüütlit presidendiks aidates, et kommunistlikud lokid võivad samahästi lehvida ka vabas riigis, ja lehvisidki, sest nõnda tundus vaba ühiskonna sünni šokk kergem neile, kellele tundus turvalisem näha riigi esindajat presiidiumist lehvitamas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. May 2014, 20:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing