Tänavune kevad on allergikutele tavapärasest raskem

1321-aripaev 08. mai 2014, 08:59

Tänavune kevad on olnud allergikute jaoks eriti raske, sest ilmad on valdavalt kuivad, päikeselised ja tuulised, rääkis lastearst Silvi Plado.

Kui tavaliselt on allergikute jaoks meie kliimas kõige raskem aeg aprill ja mai, siis seekord hakkasid õietolmuallergikud aevastama juba märtsis, vahendas ERRi uudisteportaal Plado sõnu Terevisioonis.

Õietolmu hulka õhus saab jälgida allergialiidu kodulehel, kus selgub, et kase õietolmu oli õhus eriti palju just aprilli viimastel päevadel. Kase puhul loetakse kõrgeks õietolmu tasemeks juba 100 tk/m3, aga näiteks 28. aprillil oli Tallinnas kase õietolmu hulk õhus peaaegu 5400 tk/m3.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. May 2014, 08:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing