Dimon võidakse sundida JP Morganist lahkuma

Fredy-Edwin Esse, California 12. mai 2014, 19:53

USA varade poolest suurim pank J.P. Morgan Chase & Co on raskes seisus, teatades veel täiendavalt inimeste koondamisest ning analüütikute sõnul võib kahanev äri maksta tegevjuht Jamie Dimonile koha.

New York Posti andmeil plaanib pank lisaks sel aastal plaanitud kohtade koondamisele kaotada veel täiendavalt 10 000 töökohta, mis tuleneb tugevalt kahanevast ärist ja üha karmimatest regulatsioonidest.

Ühendriikide suurim pank, kes annab tööd 250 000 inimesele üle maailma, on sedavõrd raskustes, et see võib sundida Jamie Dimonit loobuma firma juhtimisest.

"Laine hakkab neil alles üle pea lööma," kommenteeris NAB Researchi konsultant Nancy Bush. Tema sõnul on JPMorgan segatud globaalse finantsturu võimenduse lahjenemisse. "Tarbijad on oma võlga vähendanud. Valitsused olid rohkem võimendatud selle augu täitmiseks, kuid nüüd tõmbavad pidurit. JPMorgan peab koondama," prognoosis Bush.

JPMorgani varade maht on 2,47 triljonit dollarit, kuid pank ei ole enam ametlikult maailma suurim pank varade mahult. Alates 2011. aastast, kui JPMorgan andis töös umbes 280 000 inimesele, on koondatud 11% kogu töötajaskonnast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2014, 19:53
Otsi:

Ava täpsem otsing